Maar het moet wel gezellig blijven...

DE MORAALRIDDER

Toneelgroep ECHO
9 jan
-
10 jan
Data & kaarten
 • wo 9 jan
  20:30
  Grote Zaal
  Geweest
 • do 10 jan
  20:30
  Grote Zaal
  Geweest

We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen het niet slecht, niemand is immers uit op vernietiging van de planeet, dierenmishandeling of uitbuiting van kinderen. Maar wie wil er niet het nieuwste model smartphone, meedoen met de laatste mode en lekker eten? U toch ook?

Een stuk vol tegenstrijdigheden.

In DE MORAALRIDDER zien we een wanhopige idealist. Haar gedachtegoed is even geniaal als absurd. Ze stelt haar leven in dienst van de goede zaak en strijdt om de sympathie van het publiek. Ze draagt een groot harnas, een keurslijf dat eigenlijk te zwaar is.

Naast haar staat de Gezel. Zij helpt het harnas te dragen waar de Ridder dat niet meer kan. Zij vult aan waar het stil dreigt te vallen, brengt vrolijkheid waar het gênant wordt en houdt gezelschap wanneer de eenzaamheid toeslaat. Want het moet wel gezellig blijven...

Een show waarin fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Een absurdistische voorstelling vol zelfspot.
 
 IN DE PERS 

"De overdrijving maakt De moraalridder tot een hilarische deconstructie van de strijd tussen activistisch en gematigd links, die scherp de zwakke plekken aan beide kanten van de discussie aan de orde stelt." NRC
 

Credits

concept toneelgroep ECHO
tekst Tommy Ventevogel, Ko van den Bosch
regie Ko van den Bosch
spel Lotte Dunselman, Anna Schoen
kostuums Jessica Helbach
lichtontwerp, techniek Casper van Doleweerd
publiciteitsbeeld Studio Miek Uittenhout

Meer over de makers

Toneelgroep ECHO is een Arnhems toneelgezelschap dat inmiddels niet meer weg te denken is uit het Nederlandse theaterveld en bestaat uit Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen zij een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater. Dunselman en Schoen worden geroemd om hun uitbundige, rauwe, zeer beeldende speelstijl, wat Dunselman in 2017 de Colombina prijs opleverde.