Drie eigenzinnige performances op één avond

Threesome

Connor Schumacher
di 15
januari
  • di 15 jan
    20:30
    Dans op Dinsdag
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Grote Zaal

Connor Schumacher combineert in Threesome drie performances in één programma. Het successtuk Exhibition uit Krisztina de Chatel’s Keuze 2, het voor Conny Janssen Danst ontwikkelde trio Asset, Liability & Equity dat tot nu toe alleen in de studio van Conny Janssen Danst en op de Nederlandse Dansdagen 2017 te zien was en het werk I trust in this life dat afhankelijk van de setting in theaters, op musea of op straat, verschillende gedaantes aanneemt.

Drie eigenzinnige performances op één avond

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

Exhibition

Exhibition is een tentoonstelling van hoogtepunten uit de persoonlijke levens van de twee performers. Zij halen hun inspiratie uit verschillende contexten waarin één element centraal staat: relaties. Hardcore en in your face; de wereld zoals hij is.
Een co-productie van De Châtel sur Place en Dansateliers, ontwikkeld voor Krisztina’s Keuze 2.

"Connor is ongelooflijk slim en origineel. Dat afwijkende trekt me. Hij toont een wereld van extremen waarin uitersten samenkomen, kan goed samenwerken en durft politiek te zijn."
Krisztina de Châtel


Asset, Liability & Equity

Connor Schumacher weet als geen ander het persoonlijke met het politieke te vermengen en het theatrale met het transparante. In Asset, Liability, Equity transformeert hij eigendom, schuld en vermogen – drie elementen van de balansvergelijking in accounting – tot een gewelddadig machtsspel. In zijn eigenzinnige, performatieve stijl schuwt hij invloeden uit jazz en musical niet, met absurde, humoristische en schurende scènes als resultaat.
Een coproductie van Conny Janssen Danst en Dansateliers , ontwikkeld voor Danslokaal 4.

"Als toeschouwer raak je geleidelijk gevangen in het kat en muisspel dat op toneel ontstaat. Een gevecht tussen het ophouden van de schone schijn en verlies van decorum. Ontwapend, gevaarlijk en verloren … plots merk je dat je met natte ogen naar de dansers kijkt… " 
Conny Janssen over Asset, Liability & Equity


I trust in this life

De performance I trust in this life kwam voor het eerst tot leven op de Nederlandse Dansdagen in het Bonnefantenmuseum. De bijzondere verschijning is in verschillende gedaantes o.a. getoond op festivals als Motel Mozaique, Wereld van Witte de With, en De Parade. In welke vorm dan ook, altijd daagt Connor met het werk de toeschouwer uit om zijn relatie tot zichzelf en zijn omgeving opnieuw te ervaren. Een zeer aaibare performance waarin hij het publiek letterlijk opzoekt.

"Connor Schumacher’s vreemde esthetiek is uniek; plastic, nep, animatie zijn woorden die te binnen schieten bij zijn personages."
Mirjam van der Linden, Volkskrant, 2017
 

Asset, Liability & Equity
Asset, Liability & Equity
Exhibition
Exhibition
I trust in this life
I trust in this life

Meer over de makers

Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) ism Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.
In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.