Drie eigenzinnige performances op één avond

Threesome

Connor Schumacher
15 jan
20:30
 • di 15 jan
  20:30 - 22:05
  Dans op Dinsdag
  Grote Zaal
  Pauze 01:00
  Geweest

Connor Schumacher combineert in Threesome drie performances in één programma. Het successtuk Exhibition uit Krisztina de Chatel’s Keuze 2, het voor Conny Janssen Danst ontwikkelde trio Asset, Liability & Equity dat tot nu toe alleen in de studio van Conny Janssen Danst en op de Nederlandse Dansdagen 2017 te zien was en het werk The Fool plays with Himself.

Drie eigenzinnige performances op één avond

Exhibition

Exhibition is een tentoonstelling van hoogtepunten uit de persoonlijke levens van de twee performers. Zij halen hun inspiratie uit verschillende contexten waarin één element centraal staat: relaties. Hardcore en in your face; de wereld zoals hij is.
Een co-productie van De Châtel sur Place en Dansateliers, ontwikkeld voor Krisztina’s Keuze 2.

"Connor is ongelooflijk slim en origineel. Dat afwijkende trekt me. Hij toont een wereld van extremen waarin uitersten samenkomen, kan goed samenwerken en durft politiek te zijn."
Krisztina de Châtel


Asset, Liability & Equity

Connor Schumacher weet als geen ander het persoonlijke met het politieke te vermengen en het theatrale met het transparante. In Asset, Liability, Equity transformeert hij eigendom, schuld en vermogen – drie elementen van de balansvergelijking in accounting – tot een gewelddadig machtsspel. In zijn eigenzinnige, performatieve stijl schuwt hij invloeden uit jazz en musical niet, met absurde, humoristische en schurende scènes als resultaat.
Een coproductie van Conny Janssen Danst en Dansateliers , ontwikkeld voor Danslokaal 4.

"Als toeschouwer raak je geleidelijk gevangen in het kat en muisspel dat op toneel ontstaat. Een gevecht tussen het ophouden van de schone schijn en verlies van decorum. Ontwapend, gevaarlijk en verloren … plots merk je dat je met natte ogen naar de dansers kijkt… " 
Conny Janssen over Asset, Liability & Equity


The Fool plays with Himself

The Fool is a performative character designed by Connor Schumacher.

The Fool is a character that reveals concepts in space based on two perspective codes:
1) Straightness is a concept
2) Everything opens and everything closes

Using these two perspectives he reflects and interacts with space to tap in the individual and communal archive of the human body to give critical thought, comic embodiment, and engagement of the mind and body of himself and the spectator.


Give him an inch - and he'll take a mile.
 

Asset, Liability & Equity
Exhibition

Meer over de makers

Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) ism Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.
In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.