Foto: Menno van der Meulen

Over de natuur van de dingen

Lowie van Oers / Suze Milius / Het Zuidelijk Toneel / De Nieuwe Oost
Reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek lijken te komen
wo 13 mrt en do 14 mrt

Een meisje loopt na het zoveelste eindexamenfeest naar huis. Klaar om de wereld te ontdekken, maar nu is ze verdwaald in de wijk waar ze al haar hele leven woont. Ze herkent de straten niet, de huizen heeft ze nooit eerder gezien.

Een man ligt wakker in de slaapkamer van een huis dat veel te groot is voor hem en zijn dochter. Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij het idee dat de tijd niet meer gelijkloopt. Hij stapt uit bed, doet zijn sloffen aan, loopt de tuin in en kijkt naar boven.

Daar ergens zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook, steeds iets verder weg. Hij kan de aarde al bijna niet meer zien.

In 2016 schreef en speelde Lowie van Oers de veelgeprezen solo TURING (★★★★★ Theaterkrant), een persoonlijke monoloog over de beroemde wiskundige Alan Turing en de liefde voor het denken. Suze Milius regisseerde de voorstelling.


 BELLEVUE EXTRA 

Nagesprek - woensdag 13 maart
Na afloop van de voorstelling praat Lowie van Oers na met het publiek onder leiding van huisdramaturg Tom Helmer. 

Daar ergens zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook.

Piet Menu over Over de natuur van de dingen
“Huisregisseur Suze Milius en Lowie van Oers tonen hoe helderheid en eenvoud leiden tot grote rijkdom. In drie persoonlijke verhalen vatten ze ons hele universum.”
 

Eve Hopkins over Over de natuur van de dingen
“Lowie vertelt kleine verhalen binnen het grote geheel - over hoe de mens zijn weg zoekt in de wereld en daarbij al dan niet moedwillig verdwaalt. Door het spoor bijster te zijn, kom je soms onverwachts op de juiste plek terecht.”

Credits

regie Suze Milius
tekst Lowie van Oers
spel Roel Swanenberg , Lowie van Oers, Eva Zwart
Set design Studio Dennis Vanderbroeck
Muziek Christiaan Verbeek
Dramaturgie Janine Brogt
Artistiek advies Eve Hopkins en Piet Menu