Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Finalistentour 2019

BNNVARA Leids Cabaret Festival
26 mrt
-
30 mrt
Data & kaarten
Meer speeldata

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.

Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld!

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2019 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. 

De finalisten van 2019:
 

JASPER VAN DER VEEN
Een podiumbeest, geen one-trick pony, fysiek, mimisch en actueel: maak kennis met jury- en publieksprijswinnaar Jasper van der Veen! In Groningen geboren maar op zijn negentiende naar Amsterdam verhuisd om politicologie te studeren. In zijn voorstelling weet hij het activisme van jongeren ('klimaatspijbelaars') af te zetten tegen de passiviteit van zijn eigen linkse generatiegenoten die vooral bezig zijn met huizen kopen en koffiebarretjes bezoeken. Daarmee levert hij niet alleen intelligente maatschappijkritiek, maar schetst hij ook een kritisch portret van zijn eigen generatie.
 

Juryrapport winnaar Jasper van der Veen:
"Hij staat boven zijn materiaal; zijn show is geen keurslijf. Hij voelt zich vrij genoeg om te spelen met het rijke materiaal dat hij heeft."

SENNE GUNS

Die zachte vlaamse tongval; wij zijn er weg van! Senne is waanzinnig muzikaal en een échte verhalenverteller. Vanaf minuut één neemt hij ons mee in zijn droogkomisch universum waarin hij in de huid van Amadeus Mozart kruipt. Muilvocht, Toto, timing, lichaamstaal, virtuoos pianist, wasmachine, tegengif: zomaar een paar woorden die onlosmakelijk met hem verbonden zijn.

Juryrapport Senne Guns:
“Senne is een échte verhalenverteller. Hij neemt het publiek vanaf minuut één mee in zijn droogkomisch universum waarin hij in de huid van Wolfgang Amadeus Mozart kruipt.”


GAVIN REIJNDERS

Een tuinbroek, niet matchende sokken en een ukulele; Gavin ten voeten uit! In zijn mooie liedjes met nog mooiere teksten kan menigeen verdwalen. Ontwapenend en helemaal in zijn element bestijgt hij het toneel. "Zijn liedjes zijn ijzersterk; of het nu gaat over 'De ode aan de stratenmaker' of 'Jongen met swag', hij is een liedjesmaker!", zei de jury over hem. Het lied 'Romantiek is voor de hetero's' stak er volgens hen met kop en schouders bovenuit. Het deed hen denken aan 'Sorry dat ik besta' van Annie M.G. Schmidt uit de musical Foxtrot. Hij vertelt over moeilijke dingen die makkelijk zouden moeten zijn en simpele dingen die eigenlijk heel moeilijk blijken.

Juryrapport Gavin Reijnders
"Daar waar vooral heteromannen met elkaar strijden op de apenrots vindt de jury het verfrissend om een zo openlijk pleidooi voor homoseksualiteit te horen. We verwelkomen Gavin graag als jongste aapje in tuinbroek op die rots. #NoHomoBroManHug."