Foto: Sanne Peper

Revolutionary Road

Theater Rotterdam / Toneelschuur Producties
"Erik Whien heeft dit historische huiskamerdrama glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd" ★★★★ NRC
di 11 sep - wo 12 sep

In de toneelbewerking van het veelgeprezen boek van Richard Yates spelen acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus de bewoners van de Revolutionairy Road. Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

 

"Revolutionary Road is van een zeldzaam prachtige treurigheid" ★★★★ Telegraaf

Alles aan deze door Erik Whien geregisseerde toneelavond is ijzingwekkend goed

de Groene Amsterdammer

"Een herontdekking van het repertoiretoneel is deze Revolutionary Road. Jacob Derwig maakte een geniale bewerking van dit relatiedrama waarbij hij precies die verhaallijnen eruit licht die ertoe doen. Een intrigerend, aangrijpend stuk, fris en helder verteld, met sterke en scherpe dialogen, zorgvuldig gespeeld door prachtige acteurs. De enscenering, regie en het ensemble, maken dat de voorstelling voorbijgaat aan het verhaal van het jonge koppel.

De publieksopstelling rondom een enorme ‘leefkuil’ laat je letterlijk de beperkte bewegingsvrijheid en de benauwdheid voelen van een straatje waar iedereen elkaar in de gaten houdt." De Nederlandse Toneeljury

Credits

tekst Richard Yates
bewerking Jacob Derwig
regie Erik Whien
dramaturgie Casper Vandeputte
spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus
decor Marc Warning
licht Casper Leemhuis
kostuums Rebekka Wörmann
vertaler Marijke Emeis
productie Theater Rotterdam, Toneelschuur Producties