Wat kun jij doen om een vluchteling zijn waardigheid terug te geven?

The Bright Side of Life

Theater Utrecht / New Dutch Connections
13
sep
-
14
sep
Data & tickets
 • do 13 sep
  20:30 - 21:45
  Nederlands Theater Festival
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • vr 14 sep
  20:30 - 21:45
  Nederlands Theater Festival
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal

Bright Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakt hij samen met schrijver / regisseur Ko van den Bosch en componist / muzikant Oleg Fateev de komische en confronterende vertelling met livemuziek: The Bright Side of Life.

Wat kun jij doen om een vluchteling zijn waardigheid terug te geven?

The Bright Side of Life vertelt over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

 

Koop een extra kaart voor een vluchteling

Wil je een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor jezelf én een vluchteling. Wij zorgen ervoor dat het extra kaartje aan een vluchteling wordt gegeven die graag wil komen kijken. Bij de kaartverkoop kun je kiezen voor de optie 'met extra kaart voor vluchteling' door dit in te vullen koop je in 1 keer 2 kaarten tegelijk.

Credits

concept, tekst, spel Bright O. Richards
tekst, regie Ko van den Bosch
muziek (compositie en live uitvoering) Oleg Fateev
dramaturgie Joris van der Meer

Foto: Roel van Berckelaer
Foto: Roel van Berckelaer
Foto: Roel van Berckelaer
Foto: Roel van Berckelaer

De Nederlandse Toneeljury: "Indrukwekkend hoe een betrokkene zo’n enorm drama licht kan brengen zonder de ernst aan te tasten. Daardoor wordt het behapbaar voor een groot publiek.

Kenmerkend voor Bright Richards zijn deze belangrijke, scherpe en persoonlijke verhalen. Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn. In zijn vertelling gaat hij een spannende muzikaal-theatrale dialoog aan met accordeonist Oleg Fateev, die het verhaal inhoudelijk versterkt en diepte geeft."

Geslaagd geëngageerd toneel
★★★★ NRC