Foto: Ton de Zwart

Double Bill: Against the wall / In Search of a Title

Paula Chaves / Evangelos Biskas / Elysia McMullen / Dansmakers
"Een voorstelling waarin Biskas de kijker een surrealistisch universum in lokt" ★★★★ Theaterkrant
di 23 okt 20:30 - 22:00
  • di 23 okt
    20:30 - 22:00
    Grote Zaal

Double Bill:

Against the wall
Paula Chaves

In Search of a Title

Evangelos Biskas V / Elysia Mc Mullen

Against the Wall is een een performatieve ontsporing van het horizontale vlak met klim- en danstechnieken, video & geluid. Verschillende technologieën als het scherm, billboard, het canvas, politieke propaganda en grenzen gebruiken de muur als hun site for bestaan.

De muur belichaamd niet alleen een mengelmoes van indirecte communicatie tussen (niet)burgers, maar ook als glijmiddel voor sociale (non)interactie en een effectief medium voor geconsolideerde macht structuren in het publieke rijk. Twee operatoren nodigen ons uit om deel te nemen aan een sociaal experiment die codes leent van games, social media, activisme en burgerparticipatie. Het publiek wordt ondergedompeld in een tijdelijke -locatiegebonden- collectiviteit die ondervraagt wat democratie en vrijheid nog betekenen in een tijd van post-truth politiek.

In search of a title

In onze dagelijkse routines kan een ongestuurde handeling flinke verwarring zaaien, terwijl het onvoorspelbare in een droomwereld gangbaar is. Twee werkelijkheden met elk hun eigen conventies. In Search of a Title doet een poging om deze gewoontes om te vormen.

Evangelos Biskas V (1994, GR), Elysia McMullen (1991, IRL), Isaac Poels (1994, BEL) en Ruben den Brok (1992, NL) zetten geluid, beweging en improvisatie technieken in gebaseerd op de principes van het surrealisme. Ze keren terug naar hun impulsen en instincten om vrijheid in hun spel te ervaren. Binnen vooropgezette kaders is elke voorstelling als een nieuw avontuur waar humor, absurditeit en originaliteit de ruimte krijgt.

"Een voorstelling waarin Biskas de kijker een surrealistisch universum in lokt" ★★★★ Theaterkrant (over In search of a title)

Credits

Against the Wall
concept, choreografie Paula Chaves
performance Nadia Bekkers, Paula Chaves
video, visuals Winston Nanlohy
muziek, geluidsconcept Nadia Bekkers
klim-begeleider Ramses van den Hurk

In search for a title
concept, choreografie, performance Evangelos Biskas, Elysia McMullen
concept, muziek Ruben Den Brok, Isaac Poels
dramaturgie Juriaan Achthoven
coach Eddy Becquart
lichtontwerp Raoul Baeten

Meer over de makers

Paula Chaves (1988, Colombia) is choreograaf, performer, circassian en activist in Amsterdam. Na haar studie dans en circus in New York, Bogota en Berlijn, behaalde ze haar diploma in choreografie aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam. Haar werk bevindt zich op de kruising tussen politiek, cheap art-esthetiek en narratieven uit de queer-latina-diaspora. Als performer werkte ze mee aan projecten onder leiding van Benîot Lachambre, Amanda Piña / Nadaproductions, Ko Morobushi en Diana Casas/Aerodanza, onder anderen.

Evangelos Biskas V (1994, Griekenland) studeerde dans en choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (2016, Tilburg). Hij is performer en choreograaf en werkt momenteel met Guilherme Miotto, Charlotte Goesaert en Jack Gallagher. In 2016 won hij met zijn afstudeervoorstelling Eternal Chilling het Moving Forward traject. Op dit moment is hij een van de veelbelovende kunstenaars van PLAN - nieuwe makers - theater, dans en circus.

Performer en choreografe Elysia Mc Mullen (1991, IR) studeerde dans aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg, 2016). Ze werkte voor onder meer Pia Meuthen, Fernando Belfiore & Guilherme Miotto. Werk van haar was eerder te zien op onder meer Boulevard Festival, Festivalito Mon Amour en de Mus Kunstmaan.