Toneelleesclub #6 met Romana Vrede

De Tekstsmederij
ma 26
november
 • ma 26 nov
  19:30 - 21:00
  Reserveren via: publiciteit@detekstsmederij.nl
  Theater Bellevue, Amsterdam
  De Smoeshaan
  reserveren via email

TONEELLEESCLUB #6 MET ROMANA VREDE

Reserveren kan via: publiciteit@detekstsmederij.nl.
Tickets: 10 euro. Locatie: De Smoeshaan

lezing Onze Straat van Nathan Vecht

Onderdeel van:
De Tekstsmederij

Samen met een theaterprofessional stilstaan bij het ontleden van een toneeltekst kan verrassende gesprekken opleveren. De Tekstsmederij faciliteert dit met een gloednieuw initiatief: De Toneelleesclub.

Een aantal maandagavonden van het jaar kiest een interessante theaterprofessional een te lezen tekst uit en bespreekt die tekst tijdens de Toneelleesclub. Een interactieve samenkomst over interessante, verdiepende stukken en de slag van blad naar vloer.

Op deze avond is onze gast: Romana Vrede. Binnenkort maken we de tekst bekend die we gaan bespreken.

Reserveren via publiciteit@detekstsmederij.nl
Tickets: 10 euro. Locatie: De Smoeshaan

 

Deze middag wordt gelezen: 'Onze Straat' van Nathan Vecht.

Nathan Vecht
werd onlangs door de Volkskrant genoemd als één van de stemmen van een nieuwe generatie toneelschrijvers. Zijn meest recente werk Een eerlijk mens opende afgelopen jaar het Theaterfestival. ONZE STRAAT is een stuk voor twaalf personages en vertelt over vijf verschillende huishoudens die dezelfde voordeur delen in de stad. Een kroniek van het dagelijks bestaan aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

Meer over de makers

De Tekstsmederij
Sinds 2013 heeft De Tekstsmederij Theater Bellevue als thuisbasis. De organisaties werken nauw samen om nieuw toneelschrijftalent het podium te geven dat het verdient. Het verse bloed dat zichtbaar is in Bellevue Lunchtheater stroomt daar regelmatig rechtstreeks vanuit De Tekstsmederij naartoe. Naast Theater Bellevue werkt De Tekstsmederij samen met andere organisaties uit Amsterdam en daar buiten (o.a. Over het IJ Festival, de Toneelmakerij, Stichting Granate, Filling The Gap, ITs Festival, Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).