© Casper Koster

Black Privilege

Sheralynn Adriaansz / Fadua El Akchaoui
do 6 sep - do 13 sep

Het is de Gouden Eeuw voor de biculturele Nederlander in de theaterwereld. Zwart zijn is in! Het moet allemaal diverser, gekleurder, en representatiever. En dat komt ons erg goed uit.

Nooit is alles zo makkelijk gegaan. We dromen groot, leven het goede leven en kunnen ons geluk niet meer op.
Maar wat als deze diversiteitstrend weer stopt en zwart weer uit de mode raakt? De kut-marokkaan terug komt en allochtoon weer in de dikke van dale geschreven wordt?

Een maatschappij-kritische voorstelling met een knipoog waar theatermakers Sheralynn en Fadua inspelen op kleur en privileges.

Black is the new black...

AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL 2018 - Van 6 – 16 september toont Amsterdam Fringe een ECLECTISCHE mix van theater, dans, installaties, spoken word en performances van NIEUW en ONGETEMD talent. Fringe is een vrijplaats voor EXPERIMENT en vol makers en voorstellingen die lekker buiten de lijntjes kleuren. Zo ontstaat een achtbaan van een programma vol spannende voorstellingen. Van de confessions of een mantelpakje tot black (hair) matters. Van muzikale revoluties van al dan niet zo zachte jongens tot narcistische selfies. Van end of the world stories tot de absurditeit van het alledaagse. Van paaldans tot monoloog, van anthroposcenic live performance tot zingende zussen, van betovering in de schemering tot late-night poëzie. www.amsterdamfringefestival.nl

Credits

van, met Sheralynn Adriaansz, Fadua El Akchaoui

Meer over de makers

Sheralynn Adriaansz is al enkele jaren als jonge maker betrokken bij Likeminds. Ze is een begenadigd performer, die rust durft nemen, zich samen met haar publiek engageert, dichtbij komt en weer afstand neemt. Ze heeft bovendien iets te vertellen, en weet haar persoonlijke verhaal in te zetten om grotere, maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

'Naar Kisondela is een indrukwekkende prestatie die nieuwsgierig maakt naar meer (en langer) werk van Adriaansz.’Theaterkrant

Fadua El Akchaoui
heeft als actrice niet alleen veel ervaring met documentaire, film en spel, maar ook met dans, zang, improvisatie, scenario en regie. In 2016 en 2017 speelde ze onder andere in de educatievoorstellingen Code Groen van Maas TD en Back to Back van Theater DEGASTEN. Dit jaar studeert zij af als docerend theatermaker aan de AHK en staat Fadua op de planken voor Melk & Dadels. Fadua: "Met deze voorstelling krijg ik de kans om, samen met de andere actrices, verhalen te vertellen die tot op heden nog nauwelijks zijn verteld."