O Jackie O

Julie Boellaard
''Haar bekende roze mantelpakje en de moord op haar man John F. Kennedy''
za 8 sep - zo 9 sep

Deze intieme montagevoorstelling vertelt op poëtische wijze over het Amerikaanse stijlicoon Jackie Kennedy Onassis, haar bekende roze mantelpakje en de moord op haar man John F. Kennedy.

Dit jaar is het 55 jaar geleden dat president John F. Kennedy werd vermoord in Dallas. Naast hem in de open auto zat zijn krachtige echtgenote Jacqueline. Haar roze mantelpakje ving bloed op. Dat Jackie precies dít mantelpakje droeg op deze dag, was een verzoek van John. Jackie liet het mantelpakje aan vierentwintig uur lang na de moord. ‘I want them to see what they have done to John.’

Deze poëtische montagevoorstelling gaat over de impact die de moord op John F. Kennedy op Jackie Kennedy Onassis heeft gehad. Jackie stond erom bekend om te allen tijde krachtig over te komen. Wat ging er verscholen achter haar eeuwige glimlach?

Hij had een voorkeur voor mij
Maar nooit was ik zo gebruikt
Ik was nooit eerder zo lang
Gedragen en gebruikt
Hij vond me smashing
En precies daarom
Koos ze mij
Voor die precieze dag
Koos ze mij

AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL 2018 Van 6 – 16 september toont Amsterdam Fringe een ECLECTISCHE mix van theater, dans, installaties, spoken word en performances van NIEUW en ONGETEMD talent. Fringe is een vrijplaats voor EXPERIMENT en vol makers en voorstellingen die lekker buiten de lijntjes kleuren. Zo ontstaat een achtbaan van een programma vol spannende voorstellingen. Van de confessions of een mantelpakje tot black (hair) matters. Van muzikale revoluties van al dan niet zo zachte jongens tot narcistische selfies. Van end of the world stories tot de absurditeit van het alledaagse. Van paaldans tot monoloog, van anthroposcenic live performance tot zingende zussen, van betovering in de schemering tot late-night poëzie.

Credits

concept, regie Julie Boellaard
spel Susannah Elmecky
beeld Kisten Bosma