Bellevue op locatie: Casco Amsterdam

Een avondje armoede

Firma MES
1
nov
-
2
nov
Data & kaarten
 • do 1 nov
  20:30
  Bellevue op locatie: Casco, Amsterdam
  Op locatie
 • vr 2 nov
  20:30
  Bellevue op locatie: Casco, Amsterdam
  Op locatie

LET OP: De voorstelling is op locatie.
Casco
Asterweg 22, 1031 HP
Amsterdam (parkeren in de buurt is gratis)


Na de succesvolle voorstellingen Carry Me en RISHI zoekt Firma MES dit najaar opnieuw verrassende locaties op voor de nieuwe voorstelling Een Avondje Armoede. Een uitbundige theatercollage over armoede in Nederland anno 2018, op een onverwachte plek in de stad.

Een lokale zangvereniging wil haar steentje bijdragen aan armoedeverzachting, maar de geplande benefietavond loopt anders dan verwacht. Een terminaal zieke man probeert een financiële deal te sluiten met zijn arts. Een verwaarloosde asielkat vertelt haar verdrietige verhaal. 

Over goede bedoelingen, bureaucratie, opportunisme en hoe het is als je leven écht low budget is. Met teksten van A. H. J.Dautzenberg, initiatiefnemer van de armoedeglossy Quiet 500.

Koop een kaartje voor een ander
Bij deze voorstelling is het mogelijk om een kaartje voor een ander te kopen. Dit kaartje gaat naar iemand met een kleine beurs die anders misschien niet snel naar het theater zou kunnen gaan.

Credits

tekstbijdragen A. H. J. Dautzenberg
regie Thomas Schoots
spel Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans, Scott Beekhuizen, Renee de Graaff
vormgeving Catharina Scholten
geluidsontwerp Marc Alberto, Marnix Dorrestein
lichtontwerp Wilfred Loopstra
kostuums Sanne Lips
empowered by Het Nationale Theater

Casco is een locatie voor cultuur en evenementen in het opkomende Amsterdam Noord. In de enorme hal vinden grote artistieke projecten plaats, maar ook bedrijfsevenementen, televisieproducties of grote feesten. Zo was Casco onder meer te bezoeken tijdens het Holland Festival en ADE, voor voorstellingen van De Warme Winkel en Wunderbaum, of onlangs bij het grote virtual reality-project Carne y Arena van Alejandro Iñarritu.

Meer over de makers

Firma MES maakt verrassend theater en organiseert van alles daaromheen, in thuisstad Den Haag en ver daarbuiten. Eerder maakten ze onder meer locatiespektakel IJS&VIS, theaterdocumentaire RISHI en sciencefictionthriller CarryMe.

“genialer en actueler werd theater dit jaar niet” ★★★★★ De Volkskrant