De Tekstsmederij presenteert: Nina Spijkers en Simone van Saarloos

De Tekstsmederij
di 4 dec en wo 5 dec

In het kader van het Tekstsmederij-traject werkte Simone van Saarloos afgelopen jaar aan nieuwe theaterteksten. Op deze avond gaat ze met regisseur Nina Spijkers het onderzoek aan hoe een aantal scènes op het podium uitpakken als ze gespeeld worden door de acteurs. De avond wordt gepresenteerd voor Yahmani Blackman.

De acteurs op deze avond zijn: Anne-Chris Schulting, Janneke Remmers, Marisa van Eyle, Mandela Wee Wee

Het publiek is getuige van dit onderzoek en kan ook aan het einde van de avond meepraten over het gloednieuwe theaterstuk in wording: Lopen op hollende wolken.
Presentatie: Yahmani Blackman

Lopen op hollende wolken


-
De hond blaft, de afzuiger in de keuken is stuk en uit de douche komt water met een roestkleur.

Sinds Boy besloten heeft om namens 'de man' al het onbetaalde werk te doen dat 'de vrouw' eeuwenlang op zich nam, doet hij al het huishoudelijk werk, terwijl Fanny zich op haar studie richt. Als X, een vriendin en bekend vlogger, bij hen thuis komt eten, kookt Boy dus. En dekt de tafel.

Wanneer X arriveert, regent het.

Tijdens het eten praten ze over wat hen bezighoudt: moderne relaties, wetenschappelijk onderzoek, heteroseksualiteit, het kinky seksleven van X, feminisme. Ze delen een taal om over al deze onderwerpen te praten, maar hun ervaringen verschillen.

Fanny heeft last van haar rug, ze gaat op de grond liggen.

Dan vertelt Boy dat Fanny hem ooit ‘Zwarte Piet' heeft genoemd. Wanneer zij dit stellig ontkent, raken ze in de war: wat is waar, wiens perspectief en geheugen is het meest betrouwbaar? Wat heeft er feitelijk plaatsgevonden en doet dat ertoe als je niet naar elkaar durft te luisteren?

Omdat ze ieder vastdraaien in hun eigen verhaal, bellen ze iemand die hen alledrie kent. Wie weet biedt hun therapeut helderheid?

De hond blaft, de afzuiger in de keuken is stuk, uit de douche komt water met een roestkleur, Fanny heeft rugpijn en X is haar bril kwijt. Iets vraagt om aandacht. Boy houdt vol dat Fanny hem ‘Zwarte Piet’ heeft genoemd.
-

Een Who's Afraid of Virginia Woolf zonder verzonnen kind