foto X+L

Huidhonger

Mugmetdegoudentand
Een intiem gesprek met de man achter de monnik
vr 7 dec - vr 14 dec

BELLEVUE BACKSTAGE  
Ergens onder de rollenzolder, tussen de balletvloeren en theaterlampen biedt Bellevue een podium aan theatermakers die zin hebben om klein te beginnen. Klein theater, met ambities voor de toekomst.

Christiaan Klasema, Mug-vormgever van het eerste uur, was jarenlang Benedictijner monnik. In het MugWeekend (2015) in de Stadsschouwburg Amsterdam las hij voor uit 'Stabilitas Loci', een beschrijving van een dag uit zijn leven in de abdij, vanaf het opstaan in de nacht tot het slapen gaan in de vroege avond. Lineke Rijxman vroeg zich af wat een man van 35 bezielt om het klooster te gaan en maakte een klein script van hun gesprekken. Naar aanleiding van dit materiaal vroeg de Mug-Journaliste Sarah Sluimer om de man achter de monnik in een intiem interview te bevragen.

Een intiem gesprek met de man achter de monnik

4 t/m 15 dec mug-avonden

De Mug in al z’n facetten!

Van 4 t/m 15 december is er extra veel mugmetdegoudentand in Theater Bellevue! Ga naar twee compleet verschillende Mugmetdegoudentand-voorstellingen op één dag. Begin om 17:30 uur met een voorproefje van een mogelijk nieuwe avondvullende voorstelling in Bellevue Backstage: De Joodse Raad (6, 8 of 11 dec) of Huidhonger (7, 12 of 14 dec). Ga vervolgens om 20:30 uur naar de reprise van succesvoorstelling Buik (4 t/m 15 dec) met Marcel Musters en Lies Visschedijk, geschreven door Aaf Brandt Corstius. In De Smoeshaan maak je je avond compleet met een mugmenu.

Klik hier voor meer informatie

Credits

tekst, vormgeving Christiaan Klasema
regie, concept, tekstbijdrage Lineke Rijxman
interview Sarah Sluimer