Hiphopnummers in een kleinkunstjasje en kleinkunstnummers omgetoverd tot hiphoptracks

AKF Deluxe: Kleinkunst Mash-up

Amsterdams Kleinkunst Festival
11 apr
-
13 apr
Data & kaarten
 • do 11 apr
  20:30
  met: Theo Nijland, Vincent Bijlo, Flip Noorman en Dave Budha
  Klein Bellevue
 • vr 12 apr
  20:30
  met: Dafne Holtland, Tjeerd Gerritsen, Lonneke Dort en s10
  Klein Bellevue
 • za 13 apr
  20:30
  met: Maarten Ebbers, Daniëlle Schel, Mattijs Verhallen en Yung Nnelg
  Klein Bellevue

Wat heeft kleinkunst te maken met hiphop? En hiphop met kleinkunst? Ontdek het antwoord op deze vragen tijdens de AKF Kleinkunst Mash-up in Theater Bellevue. Cabaretiers en hiphopliefhebbers Marco Lopes en Rajko Disseldorp nemen je van 11 t/m 13 april mee in de wereld van beide genres met feitjes, interviews en natuurlijk muziek. Heel veel muziek.

Hiphopnummers in een kleinkunstjasje en kleinkunstnummers omgetoverd tot hiphoptracks

Onderdeel van:
AKF Deluxe 2019

Tijdens deze drie avonden reageren gerenommeerde artiesten uit de hiphop- en kleinkunstscène op elkaars werk. Hiphopnummers worden in een kleinkunstjasje gestoken en kleinkunstnummers omgetoverd tot nieuwe hiphoptracks.


Line-Up

11 april Theo Nijland, Vincent Bijlo, Flip Noorman, Dave Budha
12 april Dafne Holtland, Tjeerd Gerritsen, Lonneke Dort, s10
13 april Maarten Ebbers, Daniëlle Schel, Mattijs Verhallen, Yung Nnelg

AKF Lab

AKF Kleinkunst Mash-up is onderdeel van AKF Lab, een creatief laboratorium waarin gevestigde artiesten nieuwe experimenten en kruisbestuivingen opzetten en uitwerken voor publiek. Jaarlijks vindt in de eerste twee weken van april AKF Deluxe plaats, hét kleinkunstfestival van Nederland. AKF Lab is de proeftuin van het festival waar toptalenten nieuwe concepten kunnen ontwikkelen en presenteren in de kleine zaal van Theater Bellevue. Dit jaar wordt AKF Lab ingevuld door Marco Lopes en Rajko Disseldorp.


Deze voorstelling is onderdeel van AKF Deluxe dat plaatsvindt van 1 t/m 14 april 2019.

Foto: Anne van Zantwijk
Foto: Anne van Zantwijk
Foto: Anne van Zantwijk
Foto: Anne van Zantwijk
Foto: Anne van Zantwijk
Foto: Anne van Zantwijk

Meer over de makers

Marco Lopes (1985) is cabaretier en acteur. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens de Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival. Momenteel tourt Marco met de reprise van zijn eerste avondvullende programma Moedt. Ook schrijft hij zijn tweede programma Wees Blij waarmee hij volgend theaterseizoen te zien is. Marco speelde daarnaast diverse gastrollen in Nederlandse series, zoals De Maatschap, A’dam & E.V.A., Nieuwe Buren en Centraal Medisch Centrum. Ook speelde hij onder andere op Theaterfestival Boulevard en het Utrecht International Comedy Festival.
Van jongs af aan is Marco in de ban van Nederlandstalige hiphop. Jaren later ontdekte hij de wereld van cabaret en kleinkunst en realiseerde hij zich, dat de disciplines meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie zou denken. Zo ontstond het idee voor de AKF Kleinkunst Mash Up; een mix van twee werelden op één podium.

Rajko Disseldorp (1993) is een Nederlandse cabaretier en journalist. Hij vormt samen met zijn broer Yuri het cabaretduo Rajko en zijn broer. De broers speelden afgelopen zomer in alle steden op Theaterfestival De Parade en komend theaterseizoen gaan ze de theaters in met hun debuutprogramma Welkom in het paradijs. Daarnaast ontwikkelde Rajko zich binnen drie jaar tot een van de belangrijkste hiphopjournalisten. Hij interviewde voor Het Parool vrijwel iedere Nederlandse rapper, schreef het boek Hiphop in Nederland (2017) en volgde hiervoor twee jaar lang de tien rappers van dat moment, o.a. Ali B, Typhoon, Fresku, Ronnie Flex en Boef en maakte voor de KRO-NCRV en NPO3 de vierdelige documentaireserie Hiphop NL (2018). Zowel het boek als de serie werden lovend ontvangen. Jeroen Pauw noemde het boek ‘zeer de moeite waard, mooi gemaakt.’