Bellevue Lunchtheater / ICK / Emio Greco, Pieter C. Scholten- Sweet like a chocolate - Foto: Alwin Poiana
Foto: Alwin Poiana

Sweet like a chocolate

ICK Amsterdam / Emio Greco / Pieter C. Scholten
succesreprise
wo 18 dec - za 28 dec

Een intiem, claustrofobisch dansspektakel met een vleugje Beethoven...

 In de pers  

'Schitterend dansduet roept ongemakkelijke vragen op'  ★★★★★ NRC

'Prachtig ambigue dans over seks, verleiding en geweld' ★★★★ Volkskrant

'Een intens en wellustig spel met de bittere smaak van pure chocola'  Parool

'De choreografie is schitterend; expressief en origineel, met een aantal spectaculaire momenten. Met Callens als haar grote, intimiderende wederhelft is Sweet like a chocolate een prikkelend geheel, waarvan haast niet weg te kijken is'  
Theaterkrant


In Sweet like a chocolate danst een vrouw met haar schaduw, alter ego, metgezel en voyeur. Het volgt haar, begeleidt haar, danst en vecht met haar. Het is een dubbelganger, danspartner, minnaar en tegenstander, het is vertrouwd en gevaarlijk.

Balancerend tussen liefde, vertrouwen, vrouwelijke seksualiteit en geweld legt Sweet like a chocolate existentiële vragen bloot.

-----

 SMOEZEN MET...  
Emio Greco en Pieter C. Scholten van ICK Amsterdam

"De danser gaat door verschillende fases en stemmingen in de zoektocht naar haar eigen ik. De figuur rond haar kan echt zijn, maar ook iets wat ontstaat uit haar fantasie".

Lees HIER het interview met de choreografen terug.

Bitterzoet en prikkelend.

Credits

concept, choreografie Emio Greco, Pieter C. Scholten
dans Maria Ribas, Victor Callens of Beatrice Cardone, Denis Bruno
licht Henk Danner
kostuums Clifford Portier
productie ICK Amsterdam

Meer over de makers

ICK (Internationaal Choreografisch Kunstencentrum), onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research –en educatieve projecten initieert. Als Stadsgezelschap Dans van Amsterdam en huisgezelschap van theater De Meervaart draagt ICK bij aan de dansontwikkeling van de stad. Het dansensemble van ICK kenmerkt zich door de specifieke danstaal die door de choreografen ontwikkeld is.

In het werk staat het intuïtief bewegende lichaam altijd centraal. Het repertoire van ICK bezit de bijzondere kwaliteit bij het publiek een diepere gelaagdheid over te brengen, terwijl ook toeschouwers die puur willen genieten van de schoonheid van dans zich tot de voorstellingen aangetrokken voelen. Het gezelschap ontving diverse prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

Danser Victor Callens begon op zijn 13e aan het ‘Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris’, waar hij in 2006 zijn diploma behaalde. Victor Callens danste tussen 2007 en 2013 bij het gezelschap Emio Greco | PC (later ICK). In 2011 werd hij genomineerd voor de VSCD-Zwaan voor ‘Meest Indrukwekkende Dansprestatie’ voor zijn rol in you PARA | DISO. In 2014 volgt hij Greco en Scholten naar Marseille als dansers en repetitor bij Ballet National de Marseille. Sinds 2017 werkt hij als freelancer voor verschillende choreografen en blijft betrokken bij ICK als danser, docent en repetitor.