age of rage

Age of Rage

De Toneelmakerij
Een nieuwe tekst van Jibbe Willems (winnaar Gouden Krekel 2019)
do 26 sep - za 30 nov

De wereld is hard, daar kun je niet tegenop knuffelen...

Er zit een boos meisje in een politiecel. Ze is zestien en ze is slim. Slimmer dan haar ouders en slimmer dan de meeste mensen. Ze denkt na over de dingen en de wereld en het leven en zo.

Ze heeft - vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan; ze gooide alleen maar een taart in het gezicht van een politica. Maar toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet.

Dit maakt haar alleen nog maar bozer en ze had al zo veel reden om kwaad te zijn: haar ouders liggen al een jaar in scheiding, ze is schuldsanering-arm en elke keer dat zij een mening probeert te vormen, wordt die door psychologen, leraren en klasgenoten haar strot weer ingeduwd.

Age of Rage gaat over een strijdlustig meisje dat uit alle macht vooruit probeert te komen maar steeds omlaag getrokken wordt. Over een meisje dat gehoord wil worden, maar waar niemand naar luistert.

 In de pers 

“Barnhard schittert als de stem van de verloren redelijkheid” ★★★★ de Volkskrant

“stelt scherpe en relevante vragen" NRC Handelsblad


 INTERVIEW MET REGISSEUR WIEKE TEN CATE OP RADIO 1 
Twitter is boos, de gele hesjes zijn woedend en klimaatactivist Gretha Thunberg was deze week nijdig op de wereldleiders. Waar komt al die woede vandaan en waarom kunnen we ons zo slecht verplaatsen in het perspectief van andersdenkenden?
Luister hier het gesprek terug bij Langs de Lijn En Omstreken

Een nieuwe tekst van Jibbe Willems (winnaar Gouden Krekel 2019)
 

MAAK EEN BOOS-POSTER
Waar ben jij razend over? Heb je dat wel eens op een rijtje gezet? Wij wel! Je maakt binnen 3 minuten je persoonlijke BOOS-poster, waar je al je frustraties kunt uiten. Ook kun je zien waar al je voorgangers zich aan ergeren. Van natte sokken tot lawaai, en van facturen tot smakeloos eten. check: educatietoneelmakerij.nl/ageofrage

Credits

tekst Jibbe Willems
regie Wieke ten Cate
dramaturgie Paulien Geerlings
scenografie Studio Dennis Vanderbroeck
spel Frieda Barnhard, Teunie de Brouwer, Belinda van der Stoep, Chiem Vreeken
muziek Rik Elstgeest, Chris Doyle (Studio Delphine)
kostuumontwerp Nicky Nina de Jong
lichtontwerp Vinny Jones
video Maarten van Rossem
met dank aan van Bijleveltstichting