di 12 mei 20:30 - 21:30
Dans op Dinsdag

SHOT 2.0

SHIFFT / Jasper van Luijk
12 mei
20:30 - 21:30
  • di 12 mei
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal

SHOT is een meedogenloos spel tussen danser en fotograaf, een dansante zoektocht naar hun onuitputtelijke verslaving aan beeld.

Fotografie is overal.

SHOT onderzoekt hoe de hedendaagse beeldcultuur onze manier van kijken beïnvloed. Levensgrote live-foto’s van danser Robin Nima-nong worden afgevuurd op het publiek en tonen een uniek perspec-tief op de relatie tussen hem en fotograaf Menno van der Meulen.

Wie heeft de macht over het beeld dat wordt gemaakt, de foto-graaf die het perspectief bepaalt, of de danser die kan aanbie-den en wegnemen? En hoe beïnvloedt dit constante machtsspel de relatie tussen deze mensen?

Van Luijk creëert scherpe kaders en snijdt dan zijn scènes ra-dicaal af, als de rand van een foto. Even ongenadig als fotograferen in zwart-wit’  Theaterkrant

SHOT neemt je mee in een wereld waar fotografie fysiek wordt.

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

Credits

concept, choreografie Jasper van Luijk
dans, uitvoering Robin Nimanong, Menno van der Meulen
scenografie Yannick Verweij
dramaturgie Isabel Meloen

SHOT is een voorstelling van SHIFFT in samenwerking met Korzo Producties

Meer over de makers

Jasper van Luijk

Jasper maakte zijn werk de afgelopen vijf jaar onder de vleugels van Korzo, MAAS, en De Nieuwe Oost. Sinds 2016 werkt hij vanuit zijn eigen organisatie SHIFFT in Utrecht. Zijn voorstellingen zijn de afgelopen jaren veel gezien in binnen en buitenland.
De komende periode verdiept hij zich op fysieke dans die het publiek ontroert en verrast.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie