wo 13 mei - do 14 mei

De vrouw die de honden eten gaf

Julie Van den Berghe / Het Zuidelijk Toneel
13
mei
-
14
mei
  • wo 13 mei
    20:30
    Grote Zaal
  • do 14 mei
    20:30
    Grote Zaal

Één van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Michelle Martin werd de meest gehate vrouw van België, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Een true crime op het toneel; met schokkende details uit Martin’s verleden en haar relatie tot ‘het beest van België’.

Theaterbewerking naar het controversiële boek ‘De vrouw die de honden eten gaf’ van Kristien Hemmerechts, uit 2014. Uitgegeven twee jaar na de (voorwaardelijk) vrijlating van Martin. Hemmerechts probeert zich in Martin te verplaatsen op basis van feitelijke getuigenissen en documenten. Een karakterschets van een apathische vrouw. Zij die, na een traumatische jeugd, toch moeder van drie kinderen werd, met een man als Dutroux. 

Theo d’or- en Gouden Kalf- winnaar Marie-Louise Stheins, was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wilde de tekst op het podium brengen. In Julie Van den Berghe, winnaar van de Ton Lutzprijs 2010 en Cutting-Edge-award voor Een lolita, vond ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. 

Marie-Louise kruipt in de huid van Michelle en daarmee onder de huid van de theaterbezoeker - kippenvel gegarandeerd.

Naar de roman van Kristien Hemmerechts over Michelle Martin, de vrouw van.

Credits

spel Marie-Louise Stheins, een kind en een oudere vrouw
regie Julie Van den Berghe
tekstbewerking Marie-Louise Stheins, Julie Van den Berghe
gebaseerd op de gelijknamige roman van Kristien Hemmerechts
geluidsontwerp Kwinten Mordijck
dramaturgisch advies Piet Menu

De vrouw die de honden eten gaf
Bart Grietens

Theater moet ook gaan over datgene wat ons ongemakkelijk maakt. Deze voorstelling leert ons misschien nog meer over onszelf dan over Michelle Martin.

Piet Menu
Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie