di 19 mei 20:30
Dans op Dinsdag

Bitcrusher

Wubkje Kuindersma / Anthony Fiumara / Korzo
19 mei
20:30
  • di 19 mei
    20:30
    Grote Zaal

"Onthoud die naam", schreef de Volkskrant begin dit jaar.
De naam van Wubkje Kuindersma zingt de afgelopen jaren in de danswereld. Voor haar eerste avondvullende voorstelling gaat dit toptalent een spannende samenwerking aan met Anthony Fiumara, een van de meest gevierde componisten in de Nederlandse nieuwe muziek.

Uitgangspunt van Bitcrusher is de verpixeling van de wereld: de digitale werkelijkheid neemt de analoge steeds meer over. Steeds meer informatie gaat verloren in het vertalen van de realiteit naar een blokkendoos van pixels. Hoe meer je crusht, hoe meer informatie je verliest en hoe meer artefacten je ziet verschijnen. Wanneer vormen die puntjes een geheel en wanneer vallen ze uiteen in ruis? Hoe verhouden ons analoge lichaam en ziel zich met hun gebitcrushte evenbeeld? Met een gretige wisselwerking tussen dans en muziek gaan Kuindersma en Fiumara op zoek naar een antwoord.

Toonaangevend componist en choreografisch toptalent in voorstelling over de verpixeling van de wereld

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag
Wubkje Kuindersma & Anthony Fiumara / Korzo producties - Bitcrusher
Joris-Jan Bos

Meer over de makers

Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien. Vanuit thuisbasis Den Haag werken choreografen aan nieuwe voorstellingen en brengen deze op tournee in binnen- en buitenland. Vol inspiratie, vitaliteit en met betrokkenheid, openheid, diversiteit en een oog voor talent brengt Korzo het publiek dicht bij deze getalenteerde artiesten.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie