Toneelgroep Maastricht - Peachez
©Stephan van Fleteren

Peachez

Toneelgroep Maastricht
do 24 okt - za 26 okt

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. 

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Acteurs Franssen en Van de Wetering worden muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer maakten afgelopen seizoen het door pers en publiek bejubelde Noem het maar liefde. Eerder werkten ze bij Toneelgroep Maastricht succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.
 

 In de pers 

"De beste voorstelling van het jaar" ★★★★★ Elsevier Weekblad

"Schitterende theaterbewerking van Pfeiffers wondermooie roman." Theaterkrant (keuze van de criticus)

“Voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering” ★★★★ De Volkskrant

“Peachez is opnieuw een pareltje” ★★★★ Scènes

Naar de succesroman van Ilja Leonard Pfeijffer

 BELLEVUE EXTRA 

Donderdag 24 oktober | 19:30 uur
Inleiding in de Palonizaal door Maartje van de Wetering

Bekijk ook de videoinleiding waarin regisseur Michel Sluysmans, acteurs Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, en muzikant Axl Peleman vertellen over de voorstelling en het maakproces:

Credits

spel Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
tekst Ilja Leonard Pfeijffer
bewerking, regie Michel Sluysmans
muziek Axl Peleman, Ron Reuman
decorontwerp Michiel Voet
kostuumontwerp Sabine Snijders
lichtontwerp Bart van den Heuvel
dramaturgie Paul Slangen
producent Toneelgroep Maastricht