© Daantje Bons
vr 19 jun - za 20 jun
try-out

Saampies

Vlamousse
19
jun
-
20
jun
 • vr 19 jun
  20:30
  try-out
  Klein Bellevue
 • za 20 jun
  20:30
  try-out
  Klein Bellevue

In Saampies benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. Maak het bespreekbaar is het credo. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden, kunnen we daarna saampies verder.

De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er worden geluisterd. Van williewalm tot koloniaal verleden, geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, houden ze zichzelf binnen schot en worstelen ze zich door de thema’s van de tijd.
 

 IN DE PERS 

"Schaamteloos grappige energiebommetjes, die prikken in gevoelige plekjes." Leidsch Dagblad 

Alles moet worden opgehelderd, zodat we saampies verder kunnen

Credits

van, door Brigitte van Bakel, Maya van As

Meer over de makers

Brigitte van Bakel en Maya van As liepen februari jongstleden door de straten van Kaapstad (lang verhaal) toen plotseling het hoge woord eruit kwam: ‘Ik wil met jou een duo worden.’
Gespannen seconden, die voelden als uren, volgden op de ontboezeming van Van As. Oksels klotsten door de spanning van een eventuele afwijzing in aantocht (en doordat het 30 graden was en ik zweet gewoon snel).

Hoe dan ook.

Van Bakel maakte een eind aan het lijden: ‘Ik ook met jou.’
Na deze “I do’s” was een theaterhuwelijk geboren. Allebei afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch waren ze geen vreemden wat betreft het maken van cabaret. Beiden gezegend met een fascinatie voor de schrijnende situaties die intermenselijk contact met zich mee brengen en een tot de nok toe gevuld brein vol Correspondent artikelen, politieke correctheid en documentaires over wereldleed kwamen de ideeën al gauw en verzamelden die zich in hun eerste programma: Saampies.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie