Foto: Anne van Zantwijk
di 16 jun - do 18 jun

Daar moet je heen

Rosa da Silva
16
jun
-
18
jun
 • di 16 jun
  20:30
  try-out
  Klein Bellevue
 • wo 17 jun
  20:30
  try-out
  Klein Bellevue
 • do 18 jun
  20:30
  try-out
  Klein Bellevue

Rosa da Silva won dit seizoen de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival!

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Voor het eerst was er gegrinnik en gelach om haar geboortedorp Klazienaveen. Er zat niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Daar MOET je heen!

Credits

tekst, spel, zang Rosa da Silva
liedteksten, muziek Rosa da Silva, Daniël Lohues
muzikant Remko Wind

Meer over de makers

Rosa da Silva (Klazienaveen, 1986) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze liep haar stages bij de voorstellingen Dantons Dood en Wreed & Teder bij Toneelschuur Producties.

Vlak voor haar afstuderen kreeg ze de rol van Anne Frank, in het theater-stuk ANNE (Imagine Nation & het Nationale Theater, 2014-2015). Daarna speelde ze hoofdrollen in o.a. de musicals De Tweeling (Stage Entertainment, 2015-2016) en RENT (2016).

Daarna speelde ze in de voorstelling Het Pauperparadijs (2017-2018) en de muzikale jeugdvoorstelling Martin Luther King (Urban Myth, 2018-2019). Op televisie was Rosa te zien in de sketchprogramma’s Echt niet ok en De Grote Fuck Valentijn Comedy. Ze zal binnenkort te zien zijn in de dramaserie Dit Zijn Wij (KRO-NCRV).

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie