ma 2 mrt 20:30 - 22:00

Keep an Eye / AKF - Masterclass met Vera Mann

Amsterdams Kleinkunst Festival
2 mrt
20:30 - 22:00
  • ma 2 mrt
    20:30 - 22:00
    Klein Bellevue

Op maandag 2 maart geeft Vera Mann een masterclass interpretatie aan de zes Halve Finalisten van de AKF Sonneveldprijs. Welke ingang kies je om een tekst of lied te brengen? Daarnaast gaat ze aan de slag met overgangen, wat voor menig gevorderd theatermaker nog steeds een hele klus is: hoe schakel je van een gevoelig pianolied weer over naar een grappig verhaal, en vice versa?

Keep an Eye Foundation
Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. Tijdens deze intensieve masterclass serie stimuleren de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek als zakelijk vlak.

Meer over de makers

Vera Mann studeerde in 1986 af aan de kleinkunstafdeling van de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en volgde, dankzij de Pall Mall exportprijs, een aantal cursussen in The Actor's Studio in New York en Los Angeles. Ze geeft regelmatig masterclasses aan diverse gezelschappen en conservatoria, met name op het gebied van liedinterpretatie en de combinatie spel/zang.

Ze speelde op 23-jarige leeftijd haar eerste hoofdrol in Evita en staat dit jaar 34 jaar op de planken in de meest diverse musicals, toneelstukken en concerten. 

Les Misérables, My Fair Lady, Peter Pan waren een paar van de hoogvliegers. Haar eerste solo-voorstelling Diana werd beloond met een Musical Award, net als haar rol als Fosca in Passion. Met In de Schaduw van Brel viel ze eerder in de prijzen bij het Amsterdams Kleinkunstfestival. Voor haar rol als Mrs Lovett in Sweeney Todd kreeg ze de Conny Stuart award. 

Ze speelde o.a. in de toneelstukken Twee op de Wip, Little Voice, Momenten van geluk, Duet for One en het nieuw geschreven stuk Nieuw Geld met Victor Löw en was te zien in diverse gastrollen bij tv-series. Ook werkte ze samen met o.a. het Metropole orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest en het Brabants orkest. Op dit moment tourt ze door het land met try outs van haar solo-voorstelling Goesting, a One Mann Show. Deze zal officieel in première gaan op 7 oktober 2020, gevolgd door een landelijke tournee.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie