Foto: Christiaan van der Weide

Level Up!

Solid Ground Movement
triple-bill
do 7 mei 20:30 - 22:00
  • do 7 mei
    20:30 - 22:00
    incl. pauze
    Grote Zaal

Level Up! komt voort uit het mastertraject van hiphop platform Solid Ground Movement. Een wedstrijd voor bestaande dancecrews die zichzelf willen uitdagen in de theaterwereld. De drie winnaars die reeds hun strepen hebben verdiend binnen het hiphop dansveld gaan in deze krachtige tripple-bill dansvoorstelling voorbij hun grens. 

 Project Sedap – Psychosis 
In Psychosis neemt Project Sedap je mee in het hoofd van een crewlid, die daadwerkelijk een psychose doormaakt. Naast gesprekken met haar te voeren hebben de crewleden ieder zelf onderzoek gedaan naar deze psychische toestand. Dit resulteerde in een intrigerend eerbetoon met een experimentele urban dansstijl. Met hun dans doorliepen ze dezelfde fases: vroege fase, overweldigend zijn, verwarring, vallen en opstaan, verdergaan met je leven. Met dit doeltreffende stuk hoopt de crew mensen die tegen situaties aanlopen te inspireren en aan te moedigen om dit te kunnen uiten in een vorm van kunst omdat dit heel therapeutisch werkt.

 Anza Movement – Rituals 
Rituals is een onderzoek naar elkaars rituelen, hoe belangrijk ze zijn en hoe we ze kunnen doorbreken. Wat voor invloed hebben rituelen op je dagelijks leven, welke heb je jezelf aangeleerd en welke zijn opgelegd door je omgeving waarin je je bevindt. Dit verhaal mengt Anza Movement in een vernieuwend urban dansoptreden met invloeden van diverse Hip Hop stijlen en contemporary. Anza staat voor een nieuwe start en Rituals zal het eerste stuk zijn van deze beginnende crew. Zo zijn alle dansers voorheen hun eigen weg ingeslagen en is Anza Movement speciaal voor Level Up samengekomen om een nieuw begin te maken aan hun theaterervaring.

 The Underdogz – Habbits
Met Habits zoomt de Utrechtse crew Underdogz in op hun perspectief op het straatbeeld, de gewoontes en de verschillende thema's die ze daar tegenkomen. Waarom beantwoorden we bijvoorbeeld de vraag ‘hoe gaat het?’ altijd standaard met ‘goed en met jou?’. Naast hun eigen gewoontes gaat de crew ook in op gewoontes die van buitenaf worden opgelegd. Dit alles combineren ze in een gelaagde, cinematische dans met hun eigen mix van breakin, hiphop, krump en spoken word. Het bijzondere aan deze crew is dat ze al 10 jaar samen zijn en tegenwoordig een toonaangevende crew binnen de Nederlandse underground dansscene zijn. Enorm, grandioos, kwetsbaar en een absurde visie op de werkelijkheid.

Een extatische hiphop triple-bill