Daar moet je heen

Rosa da Silva
Theater Bellevue op 1,5 meter | try-out
di 16 jun - do 18 jun

Rosa da Silva won vorig seizoen de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival!


 Belangrijk 

Lees vóór uw bezoek eerst goed het reglement:
Uw bezoek aan Klein Bellevue.

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Voor het eerst was er gegrinnik en gelach om haar geboortedorp Klazienaveen. Er zat niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Daar MOET je heen!

 Theater Bellevue op 1,5 meter 
Theater Bellevue opent haar deuren in juni voor maximaal 30 personen per voorstelling. Uiteraard zorgen wij er voor dat uw bezoek veilig verloopt. Voorafgaand aan de voorstelling sturen wij bezoekers alle informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften.

 Theatercafé en Restaurant De Smoeshaan 
Vóór de voorstelling bent u van harte welkom om te komen eten in De Smoeshaan. I.v.m. de maatregelen dient u te reserveren (optie in het bestelproces) en serveren wij een driegangen keuzemenu (€32,50). Bekijk het menu hier

Tijden:
17:00 - bij aanvang voorstelling om 19:00 uur
19:15 - bij aanvang voorstelling om 21:00 uur

 Digitaal tegoed 
Heeft u kaarten voor een afgelaste voorstelling om laten zetten in digitaal tegoed, en wilt u dat voor een van deze voorstellingen inzetten? Mail dan naar kassa@theaterbellevue.nl

Credits

tekst, spel, zang Rosa da Silva
liedteksten, muziek Rosa da Silva, Daniël Lohues
muzikant Remko Wind
regie Titus Tiel Groenestege

Meer over de makers

Rosa da Silva (Klazienaveen, 1986) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze liep haar stages bij de voorstellingen Dantons Dood en Wreed & Teder bij Toneelschuur Producties. 

Vlak voor haar afstuderen kreeg ze de rol van Anne Frank, in het theater-stuk ANNE (Imagine Nation & het Nationale Theater, 2014-2015). Daarna speelde ze hoofdrollen in o.a. de musicals De Tweeling (Stage Entertainment, 2015-2016) en RENT (2016). 

Daarna speelde ze in de voorstelling Het Pauperparadijs en de muzikale jeugdvoorstelling Martin Luther King (Urban Myth, 2018-2019). Op televisie was Rosa te zien in de sketchprogramma’s Echt niet ok en De Grote Fuck Valentijn Comedy. Ze zal binnenkort te zien zijn in de dramaserie Dit Zijn Wij (KRO-NCRV).