Foto: Merlijn Doomernik

Het is maar een peepshow

Wart Kamps / Stephanie Louwrier / Esther Habbema
vr 21 aug - zo 23 aug

Wart Kamps, Stephanie Louwrier, Esther Habbema en Bart van den Donker brengen een nieuwe tragikomedie over een fictieve, nabije toekomst waarin twee gerenommeerde acteurs, zich in een wereld bevinden waar cultuur een pervers woord is geworden.

We bevinden ons in een fictieve, zeer nabije toekomst, waarbij cultuur uit de samenleving is verbannen. Theaters zijn in brand gestoken, musea vernield, kunstopleidingen gesloten.. Het enige wat qua vertier nog mag is mensen kijken op terrassen, bezoekjes aan de Efteling, sauna’s of seksclubs..

Het kleine groepje acteurs wat nog niet is opgepakt of monddood is gemaakt, is underground gegaan, zoekend naar nieuwe mogelijkheden om hun geliefde theatervak voort te zetten. Onze twee hoofdfiguren doen dat in de vorm van een peepshow. De voorkant van hun gebouw is als peepshow gemaskeerd, een façade! 

 In de pers 

'Het is maar een peepshow heeft een hoge grapdichtheid – zowel door de toneeltekst van Bart van den Donker (die vol met inside jokes voor de theaterliefhebber zit) als door de geestdriftige speelstijl van Kamps en Louwrier, die het publiek gretig bedienen met hysterische mimieken en grote gebaren. De regie van Esther Habbema vindt een goede balans tussen schaamteloos schmieren en strak geregisseerd spel'  Theaterkrant

'Satirische ode aan het toneel' Theaterkrant

Credits

spel Wart Kamps, Stephanie Louwrier
tekst Bart van den Donker
regie Esther Habbema
met dank aan Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds