ITS 2020 ON TOUR: HKU Writing for Performance

Rudolphi Producties / ITS Festival
Maak kennis met het theatertalent van de toekomst
vr 30 okt 18:30
  • vr 30 okt
    18:30
    HKU Writing for Performance - UITGEZOOMD
    Grote Zaal

Het ITS Festival is de bruisende ontmoetingsplek voor afstuderende theaterstudenten, professionals én theaterpubliek. Dit jaar gieten we de 30e editie van het ITS Festival eenmalig in een nieuwe vorm. In samenwerking met Rudolphi Producties, dat jaarlijks pas afgestudeerd theatertalent presenteert in Het Debuut, gaan de afstudeervoorstellingen van de nieuwste generatie theatermakers on tour!

 Sem Anne van Dijk, Hanna Fleer, Daniël Klunder, Loïs Luca 
UITGEZOOMD

HKU Writing for Performance

Het tragische verhaal van afgestudeerde schrijvers ten tijde van een pandemie en een versnipperd werkveld

Vier schrijvers van de HKU opleiding Writing for Performance delen hun afstudeerteksten. In een tijd van Zoom-vermoeidheid, anderhalve-meter-meetings en halflege theaters, is het aan deze nieuwe generatie schrijvers om de kop boven het maaiveld te steken.

Maak kennis met de makers van de toekomst. Op hun eigen en unieke manier nodigen ze je uit om je mee te laten voeren in nieuwe werelden. Van het posthumanisme, tot historisch muziektheater en van een duik in de familiegeschiedenis, tot een poging om intimiteit te vinden. Een welkome afwisseling van het alledaagse leven. Maar dan zonder beeldscherm ertussen.

Maak kennis met het theatertalent van de toekomst

Meer over de makers

Daniël Klunder - is een hopeloze romanticus die zijn liefdesleven het liefst op papier verwerkt. Schrijven is zijn manier van z’n gedachten ordenen en verwerken. Zijn teksten zijn dan ook vaak autobiografisch en lezen als oprecht en persoonlijk. Hij laat zich inspireren door thema’s als identiteit, intimiteit en seks. De personages in zijn werk zijn constant aan het reflecteren en psychologiseren. Met een flinke portie ironie probeert hij al zoekend antwoorden te vinden op zijn levensvragen.

Hanna Fleer - De taal die Hanna Fleer gebruikt is schoon en helder. Er wordt niets te veel of te weinig geschreven. Dit komt niet alleen omdat ze dyslectisch is, maar omdat ze vindt dat minder woorden meer zeggen. Ze schrijft licht absurdistische werelden waarin de kleinste gebeurtenis kan leiden tot grote catharsissen. Ze schrijf humoristische en toegankelijke teksten. Sinds een paar jaar heeft ze haar waarheid mogen vinden in het posthumanisme. Dit is dan ook onontkoombaar het thema waar ze over schrijf.

Loïs Luca - kijkt het liefst om zich heen, op zoek naar verhalen die op straat liggen. In elk detail kan een wereld schuilen die groter is dan haar eigen fantasie. Via proza, poëzie, theater en scenario laat ze ongewone perspectieven tot leven komen. Van vleermuis tot straatsteen en molecuul tot buurvrouw, elke dag zet ze een andere bril op. Welk verhaal hebben zij haar te vertellen?

Sem Anne van Dijk - is ooit in de wieg gelegd voor het schrijven van muziektheater. Zo schreef hij voor zijn afstuderen het muziekdrama Anna an Sich. De trotse Haarlemmer is daarbij ook niet vies van familiedrama en koestert een grote liefde voor het sociale construct ruzie. Tijdens zijn studie liep Sem Anne stage bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Het Volk. Zijn teksten omschrijft hij het liefst als eigentijds en een opgewonden combinatie tussen de slappe lach en de onafwendbare traan. De mens is nietig, zo lezen we in zijn werk, maar doet desondanks ontzettend haar best.