ITS 2020 ON TOUR: Toneelacademie Maastricht (acteurs)

Rudolphi Producties / ITS Festival
Maak kennis met het theatertalent van de toekomst
za 31 okt 20:30
  • za 31 okt
    20:30
    Toneelacademie Maastricht, Acteurs - ONSCHULD
    Grote Zaal

Het ITS Festival is de bruisende ontmoetingsplek voor afstuderende theaterstudenten, professionals én theaterpubliek. Dit jaar gieten we de 30e editie van het ITS Festival eenmalig in een nieuwe vorm. 

In samenwerking met Rudolphi Producties, dat jaarlijks pas afgestudeerd theatertalent presenteert in Het Debuut, gaan de afstudeervoorstellingen van de nieuwste generatie theatermakers on tour! Ieder theater biedt een of meer studenten een podium om hun werk te tonen.

Toneelacademie Maastricht Acteurs Klassikaal  
ONSCHULD

In Onschuld schetst Dea Loher een beklijvend beeld van een groep vertwijfelde en verstrikte mensen in een kleine kustplaats. Twee vluchtelingen lopen langs de kustlijn. Ze zien een vrouw de zee inlopen en grijpen niet in. De een kan niet meer slapen uit schuldgevoel, de ander vindt een tas met geld aan een bushalte en ziet daarin een teken van God. Een blinde vrouw danst naakt in nachtclub De Blauwe Planeet.

Zij ziet niets; de mannen zien haar wel. Een kinderloze vrouw vraagt iedereen om vergeving voor de misdaden van haar zoon. Een suikerzieke bejaarde vrouw trekt in bij haar dochter en schoonzoon om vervolgens al hun levensruimte in te nemen. Mensen ontmoeten elkaar en raken elkaar weer kwijt.

Maak kennis met het theatertalent van de toekomst

Credits

spel Kimberley Agyarko, Joes Brauers, Lukas Bulteel, Dahiana Candelo, Nick Renzo Garcia, Evalinde Lammers, Reno van Rijsewijk, Florence Vos Weeda, Lisa Zweerman tekst Dea Loher vertaling Liet Lenshoek regie Mirjam Koen begeleiding Bert Luppes kostuumontwerp Mathilde van der Hoop techniek Marc Zwietink, Jo van Laar, Jean Paul Caelen, Perry Urlings scenografie, kostuumontwerp lichting 2020

Meer over de makers

Het is maart 2020 en 9 acteurs studeren samen af
De wereld wordt in haar greep gehouden door een pandemie waar geen grip op te krijgen is. Het dagelijks leven staat stil. Iedere dag raken er mensen besmet, iedere dag worden er mensen opgenomen in het ziekenhuis, iedere dag overlijden er mensen. Steden zijn leeg, landen zijn gesloten, mensen zijn onzeker. Veel handen hangen roerloos en leeg aan gezakte schouders. We kunnen niks doen. We blijven binnen.

Het is april 2020 en 9 acteurs studeren samen af
In een werkveld waar niet gewerkt kan worden. Toneelvoorstellingen liggen stil, de cultuursector ligt op z’n gat, zelfstandige kunstenaars zijn afhankelijk en het publiek kan niks doen. We blijven binnen. Het theater is ontmanteld, de schouwburgen zijn gesloten, de wereld in een diepe slaap. Het is mei 2020 en 9 acteurs studeren samen af. We proberen op een afstand … oh ik denk … verbinding …niet goed. Misschien…mijn microfoon?… Volgens mij….. het jouw geluid. Ah daar ben je weer… dichter… elkaar te komen.

Het is juni 2020 en 9 acteurs studeren samen af
Terwijl de wereld weer langzaam adem haalt, hapte een man op straat naar lucht. Een zwarte man stierf onder een knie, terwijl de wereld langzaam ontwaakt. Het is juli 2020 en 9 acteurs studeren samen af.

Het is oktober 2020 en 9 acteurs zijn afgestudeerd.
Langs de zeehorizon gaan vrienden wandelen. Vrienden. Langs het water lopen ze heen en weer, heen en weer. En proberen een blik in hun toekomst te werpen.