Beeld: Sarah Jonker

TUSSEN TIJD

coupdeboule
di 9 nov en wo 10 nov

coupdeboule grijpt het ongrijpbare begrip tijd en je begrijpt dat je daarbij moet zijn voordat het 
te laat is.

Schiet ooooooop
Duuuuuuurt langgggggg
Saaaaaaaaaaaaaaaai
Nog heeeeeeel even
Maar we zijn nog maar net begonnen???
Ik ben nog niet mooooehoeeeee
Ja wacht eeeeeven
Ik kom zoooooooooooooo
Ik wou dat het morgen was.

Stel je voor dat de tijd doet wat jij wilt. Zou je de tijd terugspoelen? Stukken tijd overslaan? De tijd versnellen of alvast even kijken naar over heel veel jaar?

coupdeboule laat je nadenken over de rekbaarheid van tijd. De kleibaarheid. De kauwgum-elastiek-heid van tijd. Niemand kan de tijd vasthouden, iedereen kan het proberen.

Schilderde Karel Appel zijn veelkleurige poezen voor kinderen? En is De Denker van Rodin alleen voor volwassenen? Als in de beeldende kunst geen onderscheid wordt gemaakt tussen kinderkunst en volwassenkunst, waarom doen we dat dan wel in de podiumkunst?

Het jonge Utrechtse gezelschap coupdeboule breekt een lans voor theater voor iedereen. Vanuit het idee dat je je eigen betekenis geeft aan kunst en iedereen kunst op zijn eigen manier beleeft, maakt coupdeboule nu de voorstelling TUSSEN TIJD. Een voorstelling voor volwassenen én kinderen.

Credits

concept, spel Eileen Graham, Katelijne Beukema 
eindregie Kuno Bakker
muziek Ard Kok 
vormgeving Malou Palmboom 
techniek Iwan Kolk 

Meer over de makers

coupdeboule bestaat uit Eileen Graham en Katelijne Beukema. Ze creëren een ruimte met veel tederheid en bombarie, waarin een groot ingewikkeld thema de zaal verlaat als een helder gegeven.

Eileen en Katelijne zaten bij elkaar in de klas op de Acteursopleiding van de HKU en zijn daar in 2018 afgestudeerd. Ze vonden en vinden elkaar in fysiek, absurdistisch spel en liefde voor taal. 

​"Onze gouden regel is grote ingewikkelde dingen versimpelen met fantasie en humor. Zo vertellen hoe we over de wereld denken. We willen de boel opschudden, mensen lostrekken van hun gewoon geworden zienswijze en vragen in het hoofd van het publiek planten die nog lang door blijven gonzen."