foto Matthias Ziemer

CM_30

Kolja Huneck
This is not a circus
zo 28 nov

Met zijn poëtische jongleerspel en met de akoestische composities van Rutger Zuydervelt creëeert objectmanipulator Kolja Huneck een vluchtig en intens universum. 

In deze solo brengt Kolja hedendaags circus en installatiekunst samen en worden de traditionele verwachtingen ten aanzien van circus en jongleren in vraag gesteld.  Kan een circusvoorstelling het inslapen vergemakkelijken? De titel CM_30 symboliseert de grootte van de rekwisieten, verschillende schijven en lampen, elk met een diameter van 30 cm.

This is not a circus

Festival voor nieuwe circusvormen
26 t/m 28 november presenteert Theater Bellevue in samenwerking met TENT huis voor hedendaags circus een gloednieuw festival voor nieuwe circusvormen voorstellingen voor (jong)volwassenen en professionals waar geflirt wordt met onder meer beeldende kunst dans, performance art en drag.
Bekijk hier de volledige programmering.

Credits

concept & performance Kolja Huneck
artistiek advies Benjamin Richter & Andrea Salustri
muziek / compositie Rutger Zuydervelt/Machinefabriek
kostuum - & decorontwerp Amrei Simon
decorbouw Kolja Huneck & Marcus Hüttl
met dank aan Jérémie Cusenier, Jay Gilligan, Roman Müller, Luuk Brantjes, Birgit Haberkamp, Elena Kreusch, Kim-Jomi Fischer.

CM_30 staat op de shortlist van circusnext 2020-2021 (project medegefinancierd door Creative Europe programme van de Europese Unie)

ondersteuning en coproductie Landeshauptstadt München, Kulturreferat, PERPLX Festival Kortrijk, Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt
ondersteuning Circunstruction Rotterdam, circus re:searched & KreativKultur Vienna, Espace Catastrophe - Centre International de Création des Arts du Cirque Bruxelles, TENT huis voor. Hedendaags circus, Berlin Circus Festival, Tollhaus Karlsruhe, Festival PERSPECTIVES Saarbrücken, Room100 Split, Cirkorama Zagreb, Festival Circolo Tilburg, Circusstad Festival 

Meer over de makers

De fascinatie van Kolja Huneck (1994, DE) voor het circus begon bij het jongleren, maar groeide al snel uit tot een interesse in magie en hoe deze disciplines te combineren. Zijn werk is theatraal en hij werkt met eigen objecten: vinylplaten, zelfgemaakte disques en abstracte objecten. In 2019 behaalde hij een Bachelor in objectmanipulatie aan Codarts Circus Arts in Rotterdam en maakte het korte stuk me-mo-ri in 2018/19 en CM_30 in 2021.

Naast zijn eigen artistieke praktijk werkt hij voor het BUZZ - Bundesverband Zeitgenössischer Zirkus e.V. (www.bu-zz.de) en organiseert hij het allereerste Duitse ontwikkelingsprogramma voor hedendaagse circusprojecten Zirkus ON.