foto Leendert Vooijce

BloodBitches

Nina de la Parra / Sanne Landvreugd
première
do 20 okt - za 22 okt

Explosief, hilarisch, persoonlijk en ontregelend: entertainment van de hoogste duikplank.

Neerlands Hoop winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd (bekend van de bigband van Matthijs Gaat Door op NPO1) verdiepen hun unieke bloederige band. 

Na het succes van Gods Wegen, wat haar bekroning vindt in het verschijnen van het literaire manifest Make Women Come, gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door deze gezamenlijke bloedvaten. 

Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit – en die hun “intensive experience” tot uiting brengen in muzikaal-verbale poëzie. 

Met als extra klap op de vuurpijl: elke week een nieuw item over de actualiteit.

Credits

Nina de la Parra
saxofoon Sanna Landvreugd 
regie Titus Muizelaar
geluid Jan Heideveld 
lichtontwerp Jantje Geldof

Meer over de makers

Nina de la Parra is een Nederlands-Surinaamse theatermaker, schrijver, performer en muzikant. Ze groeit op in Amsterdam, met grote delen in Paramaribo. Ze studeert in verschillende Europese steden: drama in Stratford-upon-Avon, Engelse literatuur in Edinburgh en theaterregie in Berlijn en Essen/Bochum. Ze is jarenlang de regieassistent van Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam (nu ITA). In augustus 2016 wint ze de Sylvia Kristel Award. Na een loopbaan als regisseur in zowel Duitsland als Nederland maakt ze in 2019 de switch van backstage naar onstage: met haar zelfgeschreven voorstelling Gods Wegen met jazzband, die bejubeld wordt ontvangen in de pers en waarvoor ze in 2020/2021 de cabaretprijs Neerlands Hoop wint. Deze prijs wordt gegeven aan de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Nina vormt sinds 2021 een artistiek duo met topsaxofoniste Sanne Landvreugd (bekend van de Sven Hammond bigband bij ‘Matthijs Gaat Door’ op NPO1). Met Gods Wegen zijn Nina en Sanne op dit moment op landelijke tournee.

Haar debuutroman Make Women Come verscheen februari 2022 bij uitgeverij Pluim en is een verlengstuk van haar theatershow. Samen met haar jonge ik raast De la Parra door alle seksuele relaties van haar leven en rekent af met de dubbele moraal van het moderne feminisme.