Let me tell you something you already know

Merel Severs / Theater a/d Rijn (aangesloten bij De Nieuwe Oost)
NEDERLANDS THEATER FESTIVAL | NOMINATIE BNG BANK THEATERPRIJS
ma 5 sep en di 6 sep

Een talige, fysieke, en persoonlijke performance over diepgewortelde stereotypen van het man - en vrouw- zijn. Over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.

Merel Severs is woedend. Ze heeft genoeg van de witte, mannelijke maatstaven en geeft haar woede daarover vrij spel. Ze bevraagt alles wat ze tot nog toe als ‘normaal’ beschouwde en rebelleert tegen alle verwachtingen in. In de talige en fysieke performance ‘Let me tell you something you already know’ maakt ze de diepgewortelde stereotypen van het man -en vrouw- zijn zichtbaar. Hierbij switcht ze gemakkelijk tussen ernst en humor waardoor zowel de pijnlijkheid als de absurditeit invoelbaar zijn.

Uit het juryrapport

In deze fysieke performance weet Merel Severs met minimaal gebruik van theatrale middelen krachtige archetypes van mannen en vrouwen op het toneel te brengen. De beelden raken aan clichés, maar zijn ongelooflijk sterk door de ongeëvenaarde transformaties van Severs als performer. 

Severs is een begenadigd fysiek performer

Theaterkrant

"Ze switcht gemakkelijk tussen slapstick en ernst, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht." Theaterkrant

Credits

concept, spel Merel Severs
regie Khadija El Kharraz Alami
coaching Lars Brinkman
kostuum Rosa Schützendor

Met dank aan  Zaal 3 - John de Weerd, Yono Severs, Birgit Welink en Linda Kokke Productie in samenwerking met Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van AFK & Olland Buisman Stichting