Foto Yu Check Tsang

Nadia

Amira Al Rawi
di 16 mei 20:30 - 21:30
  • di 16 mei
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal - geplaceerd

Als kind is het je grootste angst om je ouders te verliezen. Op jonge leeftijd is dit de realiteit voor Amira. Met het verliezen van haar ouders, is ze ook haar gevoel van thuis en veiligheid verloren. Nadia is de naam van de moeder die Amira abrupt kwijt is geraakt.

 

Bij het maken van de voorstelling heeft zij oude contacten opgezocht, in zoektocht naar antwoorden. Zoals politieagenten en haar zussen die zij meer dan 18 jaar niet gesproken heeft. Het was een jaar van ontdekkingen, maar zoals je kan voorstellen, ook moeilijke confrontaties.

Deze intieme voorstelling toont de spanning van de verschillende fases van rouwverwerking. In reconstructie van de herinnering, vinden we balans terug. Dat wat hoopvol, veilig en vertrouwd is. 

Nagesprek met Amira Al Rawi

Tijdens het nagesprek wordt meer verteld over onder andere het maakproces, de risicovolle zoektocht naar antwoorden, hoe deze antwoorden verwerkt zijn in de voorstelling en het ontwikkelen als nieuwe maker. Met aansluitend vragen uit het publiek. 

 

Credits

Choreografie & dans Amira al Rawi
Regie Leo Spreksel
Licht- en geluidsontwerp Peter Lemmens
Muziek Stijn van Strien, Joseph Magee, Peter Lemmens
Zang Karima el Fillali
Decorontwerp Amira al Rawi
Decor Jakob Witte
Met dank aan Dansschool Wesseling
Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten - Urban Projecten

 

 

Meer over de makers

Amira al Rawi is een jonge danseres die zich ontwikkeld heeft als een bijzondere maker met de drang om verhalen te vertellen. Haar doel is om te laten zien dat door verschillen heen, mensen hetzelfde zijn. Dit doet zij door verhalen te vertellen waar een ieder zich op zijn eigen manier mee kan identificeren. Amira confronteert, reflecteert en reageert op maatschappelijke thema’s.

Begonnen in de breakdance scene, heeft Amira zich ontwikkeld in haar eigen authentieke stijl. Deze bestaat uit invloeden van Voguing en Waacking, maar ook House en Hip Hop. In 2017 maakt Amira haar eerste voorstelling met coaching van Shailesh Bahoran; Bouie. Deze voorstelling gaat over het vastzitten in een politiek systeem en het verzet tegen maatschappelijke restricties. Nadia is Amira’s eerste solovoorstelling waarin zij intensief gecoacht is door Shailesh Bahoran en Leo Spreksel.