Educatie

EDUCTIEAANBOD 2018-2019

Onze nieuwe educatiebrochure is uit! Blader hieronder het boekje door of bestel er een bij ons door ons te mailen of te bellen (020-5305302)

 


Theater Bellevue staat voor een hoogstaande en diverse programmering van theater, dans en cabaret, en dat alles in de meest gastvrije omgeving. Voorstellingen in Bellevue combineren altijd artistieke kwaliteit met toegankelijkheid. Bellevue is daarnaast dé plek waar je nieuwe aanstormende makers kan zien en ontmoeten.

Onze educatie brengt jongeren in nauw contact met de makers. Samen met onze huisgezelschappen (oa. Nineties Productions, de Toneelmakerij en mugmetdegoudentand) ontwikkelen we educatieprojecten, workshops en voor/nagesprekken waarin de ontmoeting met het gezelschap centraal staat. Wij kijken graag samen naar wat het beste aansluit bij jouw wensen. Wees welkom in Bellevue!


Voor meer informatie, het reserveren van kaarten en/of het boeken van educatieprojecten of workshops kunt u contact opnemen met Nico Tillie (aanwezig op dinsdag en donderdag): nico@theaterbellevue.nl / 020-5305302

Direct boeken? Ga naar amsterdamsetheaters.plannedculture.nl

Voorstellingen

Klik hier voor ons volledige aanbod voor scholen. 

Workshops

Theater Bellevue biedt drie verschillende soorten workshops aan. De workshops zijn het hele seizoen losstaand te boeken of kunnen worden gekoppeld aan een voorstellingsbezoek. Alle workshops vinden plaats in één van de ruimtes of zalen van Bellevue. Naast workshops bieden wij ook verdiepende programma's. Klik hier voor meer informatie.

WORKSHOP DRAMASCHRIJVEN
Geef jouw woorden een podium! Tijdens deze workshop maken de deelnemers op een dynamische en enthousiasmerende manier kennis met het schrijven van een theaterdialoog, en testen ze hun werk direct uit op de vloer.

doelgroep VO, MBO
aantal maximaal 20 leerlingen per groep
duur 1,5 uur
kosten € 125,00 per klas

 

CABARETWORKSHOP
Wat is cabaret? Hoe bedenk je een grap? Wat maakt een tekst grappig?
Leerlingen gaan zelf aan de slag om elkaar aan het lachen te krijgen met persoonlijke of actuele verhalen en sketches.

doelgroep bovenbouw vmbo, havo, vwo
aantal maximaal 20 leerlingen per groep
duur 1,5 uur
kosten € 125,00 per klas

WORKSHOP SPELEN MET SPEELSTIJLEN

In deze workshop komen verschillende facetten van het vak acteren aan bod. De theaterdocent gaat met de leerlingen aan de slag vanuit de werkwijze van drie belangrijke theatermakers uit de 20e eeuw: Stanislavski, Meyerhold en Brecht. Leerlingen gaan zelf de vloer op om te ontdekken hoe het is om te acteren en maken kennis met het experimentele theater van Meyerhold, het realisme van Stanislavksi en het episch theater van Brecht.

doelgroep bovenbouw vmbo, havo, vwo
duur 1,5 uur
kosten € 125,00 per klas

Educatie Theater Bellevue
Educatie Theater Bellevue
Educatie Theater Bellevue
Educatie Theater Bellevue

Verdiepende projecten

Bellevue biedt door het jaar heen een viertal verdiepende projecten op maat aan.


RANDPROGRAMMA SNOWFLAKE
i.s.m. de Toneelmakerij
Rondom de voorstelling Snowflake van de Toneelmakerij ontwikkelen MBO-studenten, onder begeleiding van professionals, hun eigen interactieve randprogramma. Tijdens de speeldagen van Snowflake wordt dit programma tentoongesteld rondom de entree van Bellevue.


doelgroep MBO
data voorafgaand aan de voorstellingen op 23 t/m 26 april 2019
prijs op aanvraag


POP ARTS FESTIVAL
Rond het festival Pop Arts doen scholieren een onderzoek naar poppen- en objecttheater. Zij maken hun eigen poppen/objecten en doen een theatraal onderzoek hoe ze deze tot leven kunnen wekken in een eigen voorstelling. Deze minivoorstellingen zijn te zien rondom het Pop Arts festival di 16 t/m za 20 april 2019
Doelgroep: onder- & bovenbouw VO
Data: voorafgaand en tijdens het Pop Arts festival 16 t/m za 20 april 2019
Prijs: op aanvraag

MINI-MERKEL i.s.m. Nineties
Samen met de regisseur van Nineties, Anne Maike Mertens, gaan leerlingen aan de slag om in één dag een miniversie van de nieuwste Nineties voorstelling Merkel te maken. Tijdens deze dag maken de studenten kennis met de Nineties manier van werken, waarbij niet gestart wordt vanuit een bestaand script maar de voorstelling gemaakt wordt aan de hand van improvisaties & maakopdrachten.

doelgroep bovenbouw VO en MBO
data tijdens voorstellingsdagen op locatie, 7 t/m 18 mei 2019
prijs €350,- per klas excl. bezoek voorstelling

SCHRIJFPROJECT i.s.m. de Tekstsmederij
Bellevue en de Tekstsmederij bieden een verdiepend schrijfproject aan voor scholieren en studenten: gevorderden, absolute beginners en alles daar tussenin. In deze drietrapsraket bezoeken de deelnemers eerst een (lunch)voorstelling in theater Bellevue en spreken die aansluitend na met de Tekstsmederij. Aan de hand van twee workshops van 1,5 uur zetten zij vervolgens hun eerste stappen in het theaterschrijven: Wat maakt een tekst theatraal? En welke verhalen willen we nou eigenlijk vertellen? Als afsluiting worden de teksten gepresenteerd in één van de zalen van Bellevue.

doelgroep VO, MBO, HBO, WO, maximaal 12 per groep
data hele jaar
prijs €275,- per groep excl. bezoek voorstelling

De verdiepende projecten worden altijd in samenspraak met de school op maat aangeboden en georganiseerd. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met de afdeling educatie

Contact

Voor meer informatie, het reserveren van kaarten en/of het boeken van educatieprojecten of workshops kunt u contact opnemen met Nico Tillie (aanwezig op dinsdag en donderdag): nico@theaterbellevue.nl / 020-5305302 
 
Wij werken samen met Theatereducatie Amsterdam