Over Theater Bellevue

Theater Bellevue in Amsterdam is een theater met drie zalen: Grote Zaal, Klein Bellevue, Paloni Zaal.


Programmering

In de Grote Zaal wordt voornamelijk toneel, muziektheater, dans, mime, jeugdtheater en poppen- en objecttheater geprogrammeerd. Klein Bellevue is dé springplank voor cabaret- en kleinkunsttalent. Speciaal voor de Paloni Zaal worden al ruim 25 jaar de unieke Bellevue Lunchtheatervoorstellingen geproduceerd. Behalve eigen producties zijn hier ook regelmatig voorstellingen van bestaande gezelschappen en producenten te zien.
 

Huisgezelschappen

Theater Bellevue is verbonden aan enkele huisgezelschappen en -makers, zoals mugmetdegoudentand, Toneelschuur Producties, Golden Palace, De Toneelmakerij, De Gemeenschap, Orkater, Ulrike Quade Company en het Amsterdams Kleinkunst Festival. 
 

Vaste programma's

Tevens huisvest Theater Bellevue (maandelijkse) programma's: BIES (het cabaret try-out Podium van Amsterdam in Klein Bellevue), Het Nieuwe Lied (Nederlandstalig muziekprogramma in Klein Bellevue), Dans op Dinsdag, en de Tekstsmederij (vers gesmede Nederlandse toneelteksten in het Toneelhuis van de Grote Zaal).


Festivals

Samen met De Krakeling en de Brakke Grond organiseert Theater Bellevue het jaarlijkse Pop Arts Festival, een festival met een programmering van poppen- en objecttheater. Naast het eigen festival huisvest Theater Bellevue jaarlijks tevens een deel van de programmeringen van Holland Festival, JuliDans, Amsterdam Fringe Festival en Nederlands Theater Festival.
 

Missie

Theater Bellevue wil de bezoekers in de meest gastvrije omgeving laten genieten van het werk van de beste, Nederlandse theatermakers. Voor veelbelovende, jonge theatermakers zijn wij de partner in hun groei naar een succesvolle loopbaan.
 

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie