Expositie BLACK IS PRESENT

Alioune is choreograaf en beeldend kunstenaar. Zijn voorstelling Dag Papa was aan het begin van deze expositie te zien in Theater Bellevue. Met deze solo staat hij ook op het programma van het Afro Vibes festival. En Alioune was één van de choreografen die mee deed aan het project Siguifin van Amala Dianor dat dit jaar de Black Achievement Month opende in Internationaal Theater Amsterdam.

De kunstwerken van Alioune zijn voor een deel het resultaat van het onderzoek in het kaders van zijn danssolo Dap Papa. Als beeldend kunstenaar is Alioune al langer geboeid door het menselijk lichaam en de mannelijke, vrouwelijke of neutrale manifestatie hiervan. 

De portretten op papier refereren aan het thema van de Black Achievement Month: de kracht, het talent en zichtbaarheid van mensen die hun roots in Afrika hebben liggen. 

De tekeningen van de ogen bij de trappen staan voor de dialoog tussen kunstenaar en de toeschouwers. De sculptuur centraal in de hal vertegenwoordigt de vier generaties mannen in zijn Senegalese familie. Ook het onderwerp in zijn choreografie Dag Papa.

De kunstwerken zijn te koop:

papieren portret € 500 excl BTW
groot doek € 3000 excl BTW
de ogen bij de trap €75 excl BTW

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar Alioune via deze link

‘In dance I show my soul, my body, my skin – my story’- Alioune

Alioun Diagne
Alioune Diagne is afkomstig uit Saint-Louis, Senegal en woont sinds vijf jaar in Nederland. De afgelopen tien jaar heeft hij een multidisciplinaire culturele broedplaats opgezet in Saint-Louis, waar hij jaarlijks het internationale festival Duo Solo Danse voor hedendaagse dans organiseert. Ook heeft bij Compagnie Diagn’Art opgezet waarmee hij dansproducties maakt die wereldwijd te zien zijn. Met het vertellen van verhalen over zijn roots laat hij het verleden leven in de toekomst..