beeld Gordon Meuleman

Samenwerking met Het Nationale Theater

Theater Bellevue en Het Nationale Theater gaan een nieuwe samenwerking aan. In een open call zoeken zij een schrijver voor een nieuwe lunchtheaterproductie (première maart 2024). De voorstelling wordt gespeeld door Soumaya Ahouaoui, Tamar van den Dop, Yela de Koning en Rick Paul van Mulligen. De regie is in handen van Belle van Heerikhuizen.

Onze wereld staat voor gigantische opgaven nu de grenzen aan de groei zich overal aandienen. Terwijl bestaande modellen en organisatievormen lijken uitgewerkt, klinkt op veel plekken de roep om nieuwe oplossingen en nieuw leiderschap. Maar (hoe) kun je de samenleving écht veranderen? Welk effect heeft een hashtag? Heeft het zin je aan een kunstwerk vast te lijmen? Begint een betere wereld echt bij jezelf? Wie durft het tegenwoordig nog aan verantwoordelijkheid te nemen voor impopulaire oplossingen?

De opdracht

Theater Bellevue en Het Nationale Theater nodigen toneelauteurs uit om een tekst te schrijven voor een lunchtheatervoorstelling die bovenstaande context thematiseert. We willen schrijvers uitdagen op zoek te gaan naar visionaire en/of invoelbare antwoorden op de huidige crisis. 

→ meer info over aanmelden