Jakop Ahlbom ontvangt het Luc Boyer Wisselvoorwerp

Zaterdag 7 januari ontving Jakop Ahlbom het Luc Boyer Wisselvoorwerp uit handen van Karina Holla, vanwege zijn staat van dienst en betekenis voor de mime. De doorgeefprijs werd overhandigd in onze Grote Zaal na de voorstelling Lebensraum, Ahlboms internationale theaterhit waarin hij deze avond ook zelf meespeelde.

Karina Holla koos voor Jakop Ahlbom als ontvanger van deze prijs vanwege zijn bijdrage aan de bredere toegankelijkheid van de mime. “Met zijn bevlogenheid, inventiviteit, werkdrift en doorzettingsvermogen maakt hij heel vindingrijk acrobatische, magische, surrealistische, hypnotiserende voorstellingen voor een zeer breed publiek”.

De doorgeefprijs werd in 1993, ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de Mime Opleiding aan de Theaterschool/AHK, uitgereikt aan mimespeler Luc Boyer, met de opdracht hem naar eigen inzicht door te geven aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de mime of het mimeonderwijs in Nederland. Bijzonder aan deze prijs is dat de uitreiker niet alleen de ontvanger kiest, maar ook het kunstwerk dat de trofee vormt. Eerdere ontvangers van het Luc Boyer Wisselvoorwerp waren Jeannette van Steen (1997), Ineke Austen (2001) en Irene Schaltegger (2007) en Karina Holla (2015).

Jakop Ahlbom Company is dit seizoen met maar liefst drie voorstellingen te zien in Theater Bellevue. Naast Lebensraum staan Vielfalt en zijn meest recente werk Unseen op de planning. Meer info.