Internationale Vrouwendag in Theater Bellevue

Op 8 maart vieren we met Internationale Vrouwendag wereldwijd de maatschappelijke prestaties van vrouwen en vragen we om actie voor gendergelijkheid en vrouwenrechten. Theater Bellevue viert op deze dag de prestaties van twee vrouwen in het bijzonder: Sheralynn Adriaansz en Aminata Cairo. 

Programma 8 maart

12:30 uur Paloni zaal - Sisters Sheralyn Adriaansz / Likeminds
13:25 uur Theatercafe De Smoeshaan -  lunchbuffet (de lunch wordt aangeboden op de 1e verdieping, drankjes zijn voor eigen rekening beneden aan de bar verkrijgbaar)
14:00 - 14:35 uur Theatercafe De Smoeshaan - live gesprek tussen Sheralynn en Aminata over de stand van hun werk, de vragen waar zij nu mee rondlopen en die zij aan elkaar willen stellen.
20:00 uur Klein Bellevue Holding Sacred Space for Women Aminata Caïro.

> Meer info & kaartjes Sisters

> Meer info & kaartjes Holding Sacred Space for Women

Sheralynn is showrunner en speler van de lunchtheatervoorstelling Sisters, die om 12.30 uur speelt. Sisters is een voorstelling over womanhood, over de connectie van vrouwen wereldwijd, over een eeuw aan vrouwenprotesten en over het opheffen van spirituele blokkades. Dr. Aminata Cairo leidt dezelfde avond in Klein Bellevue de ceremonie Holding Sacred Space for Women, waarin ze het publiek de verhalen laat ervaren die vrouwen verbinden in het vrouw zijn.

Na afloop van de uitvoering van Sisters, om 13.30u bieden we alle aanwezige bezoekers en andere geïnteresseerden een lunch aan in de ruimte boven Café Smoeshaan. Daarna begint daar om 14.00 uur een live gesprek tussen Sheralynn en Aminata (en het publiek) over de stand van hun werk, de vragen waar zij nu mee rondlopen en die zij aan elkaar willen stellen. 

Over Sheralyn en Aminata

Dr. Aminata Cairo is antropoloog, psycholoog, opvoeder, “love-worker” en voormalig lector (onderzoeksprofessor) Inclusief Onderwijs. In deze functie was zij de eerste en enige onderzoekshoogleraar van Afrikaanse afkomst in Nederland. Thans is zij lector Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Sheralynn Adriaansz is theatermaker en performer. Met een vleugje humor kijkt ze in haar voorstellingen kritisch naar maatschappelijke kwesties. Als autodidacte maker volgde ze trajecten bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater, Speeltheater Holland en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde zij zich verder als theatermaker onder de vleugels van Likeminds.  Haar solovoorstelling BEIGE over de zoektocht naar haar wortels, werd vorig jaar genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.