Duurzaamheids-onderzoek Jakop Ahlbom Company x Theater Bellevue

Van 14 t/m 25 juni speelt Jakop Ahlbom Company de voorstelling UNSEEN in Theater Bellevue. Waar het gezelschap veelal door het land reist zijn deze twee weken op één speelplek al een interessante casus over duurzaam theaterbezoek. Deze speelperiode willen we gebruiken om onze CO2 uitstoot verder onder de loep te nemen. Wat stoot het produceren, presenteren en bezoeken van zo’n theatervoorstelling nu eigenlijk uit

Jakop Ahlbom Company toert al een tijd met elektrisch vervoer en transport op biodiesel en ook De Smoeshaan - het theatercafé van Theater Bellevue - kookt al een jaar bijna volledig vegetarisch, maar hoeveel scheelt dit eigenlijk? En natuurlijk: waar valt nog winst te behalen? Dit gaan we met elkaar, collega’s uit de theatersector en het publiek onderzoeken.

Dit doen we door middel van dagelijkse metingen en door het gesprek met elkaar aan te gaan. Zo organiseren we samen met het NAPK een middag met gezelschappen, theaters en beleidsmakers om dit onderwerp te bespreken en van elkaar te leren. Met als uiteindelijk doel om inzichtelijk te maken hoe we duurzamer van theater kunnen genieten.

Iedere avond sluiten we feestelijk af met het duurzaam geproduceerde ijs van lokale partner MIUZ.

 

UNSEEN
14-25 juni | Grote Zaal
info & kaarten