Herdenk en vier Keti Koti samen met een goede buur

Zaterdag 1 juli herdenken en vieren we met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Dit doen we graag samen. Er is nog veel te bespreken over ons gedeelde verleden en heden. De verhalen, muziek en beelden op onze podia en de gezamenlijke maaltijd Free Heri Heri nodigen uit voor dit gesprek. 

Wij gingen vast de straat op en vroegen onze buurtgenoten naar Keti Koti. 

Wat vier jij op 1 juli?
Wat is Keti Koti?
Wat is het belang van Keti Koti?

Programma 1 juli

16:00 uur Internationaal Theater Amsterdam Free Heri Heri For All – samen eten - gratis
16:30 uur Internationaal Theater Amsterdam  Voordrachten en performances - Orkater, Djuwa Mroivili en Sites of Memory  – gratis
vanaf 17:00 uur Theater Bellevue Free Heri Heri For All – samen eten – gratis
20:00 uur Theater Bellevue ism Tropenmuseum lezing - Het verhaal achter Keti Koti aan de hand van de angisa
20:30 uur Theater Bellevue ism Likeminds ROOF, een onderzoek - Maxine Palit de Jongh - gratis
21:00 uur DeLaMar Keti Koti Galaconcert - gepresenteerd door Jörgen Raymann en met muziek van o.a. Ronald Snijders, Pink Oculus, Humphrey Campbell en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw - vanaf € 25,-.
22:00 uur Paradiso Koti (clubnight) - Black Print, Chinnamasta, Lamsi, Tera Kòrá, Unruly Phoenix en WaxFiend


De Free Heri Heri maaltijden in Theater Bellevue zijn ter plaatse bereid door Abdel Ben Yarrou, Jamal Ben Yarrou en Rachid Amraoui, de koks van Theatercafé De Smoeshaan. Zij kregen kookles van Emmo Achthoven en Ethel Westhout.

Free Heri heri for all

Op vele locaties in Amsterdam worden op 1 juli gratis maaltijden in het kader van Free Heri Heri for All, een initiatief van KIP Republic. Ons koks van Theatercafe De Smoeshaan maken dit jaar zelf Free Heri Heri maaltijden klaar. Schuif vanaf 17:00 uur aan onze lange tafels en laat het je goed smaken.

Over de maaltijd
Heri heri betekent helen. Het gerecht is een eenpansgerecht dat bestaat uit aardvruchten cassave, zoete aardappel, groene en gele bananen, gebakken zoute vis (kabeljauw) en een ei. Vandaag de dag is heri heri een gerecht dat cultureel gezien mensen verbindt met voorouders en dus verbind met geschiedenis. In de afro diaspora is het vooral ook een favoriet en een gerecht wat vaak gemaakt wordt tijdens verschillende vieringen.

Keti Koti programma Theater Bellevue

Vanaf dinsdag 27 juni kun je in Bellevue ook andere voorstellingen bezoeken die de koloniale geschiedenis verbinden met de wereld van vandaag. Kijk voor het complete programma van deze week op theaterbellevue.nl/ketikoti2023.