Programmeur Lieke Hillebrand

Wij presenteren: onze drie programmeurs

We hebben drie nieuwe collega’s die zich komend jaar ontfermen over de programmering van onze diverse zalen. Zij vallen direct met de deur in huis met een mooie tip voor de zomer. We gaan namelijk niet op vakantie. We spelen de hele zomer door! 

Programmeur Eveline Mol - Klein Bellevue

Eveline Mol programmeert komend jaar Klein Bellevue. Vroeger parkeerde zij dagelijks haar fiets voor de Smoeshaan om er te gaan werken, en leerde daar al snel het fenomeen 'uitgerekt genieten' kennen. Kwam je voor een koffie en een krantje, dan liep je altijd wel iemand tegen het lijf en eindigde je bij een lunchtheatervoorstelling. Even snel naar een voorstelling en dan vroeg naar huis? Een paar uur later hoorde je in de verte de laatste ronde geroepen. Eveline ging ook in het theater aan de slag en is al jaren de programmeur van ons cabaret-try-out-podium BIES. Hiernaast is ze artistiek leider van Cameretten. In Bellevue is Eveline voornemens vele carrières een zetje te geven. Én te genieten van dat wat haar het meeste plezier geeft: iets wat in de repetitieruimte als idee begint te zien uitgroeien tot een gedeelde ervaring met het publiek. 

 Eveline's tip voor de zomer 
A Medicine Show - Ashton Brothers
10 t/m 22 aug → het medicijn van de lach

Programmeur Julie Vegter - Theater Bellevue

Julie Vegter gaat komend jaar op zoek naar bijzondere dansvoorstellingen die u bijvoorbeeld bij Dans op Dinsdag kunt gaan zien. Julie komt al jaren naar Bellevue, het liefst om iets ‘voor het eerst’ te ontdekken. Of dat nu een nieuwe theatertekst is of een nieuwe danstaal. Binnenkort gaat zij bijvoorbeeld naar een cabaretvoorstelling, heeft zij programmeur Eveline beloofd. Al haar danskennis zet Julie in om het publiek enthousiast te krijgen om de rijkheid van dans te ontdekken. Dat deed zij eerst bij het Vondelpark Openluchttheater en de Uitmarkt en nu aan de Leidsekade. Het liefst haalt zij iedere dinsdag dans naar ons theater en maakt zij, samen met haar collega’s, van Bellevue een snellaadplek waar je even wordt opgetild uit het alledaagse.

Julie's tip voor de zomer 
Julidans - 30 jaar
1 t/m 16 juli → we gaan het vieren

Programmeur Lieke Hillebrand - Theater Bellevue

Lieke Hillebrand
ontfermt zich komende tijd over de programmering in de Grote Zaal en coördineert de afdeling. U heeft haar in Bellevue al aan het werk kunnen zien tijdens o.a. het Nederlands Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival. Ook als producent is Lieke een vertrouwd gezicht die we veelvuldig in onze wandelgangen tegenkomen. Zij is altijd verrast door de veelheid aan voorstellingen in Bellevue. Niet alleen in de drie zalen, maar ook door kleine producties die ineens op het achtertoneel worden gespeeld. Het grootste plezier beleeft Lieke aan het werken met enthousiaste makers aan nieuwe voorstellingen, of wilde plannen, nieuwe samenwerkingen op soms gekke locaties. Zij is bij ons dus aan het goede adres.

 Lieke's tip voor de zomer 
Bellevue Alle Zalen: Orkater
20 t/m 31 juli
→ De Meester en Margarita
→ CASH