foto: Fiankson

Boys won't be boys - The pictures

Acht jongeren uit Amsterdam en omgeving meldden zich de afgelopen maand aan. Zaterdag 9 oktober was het zover en maakten zij in Foam fotografiemuseum een portret van mannelijkheid. Een portret waarin hun visie op mannelijkheid is verbeeld. Want dat er vele visies mogen zijn staat voor theatermaker Rikkert van Huisstede als een paal boven water. 

Samen met filmmaker Sebastian Mulder inspireerde hij jongeren van 16 en 23 jaar om hun idee van mannelijkheid om te zetten in een pakkend fotoportret. Deze foto’s worden eind deze maand op groot formaat tentoongesteld in de foyer van Theater Bellevue en restaurant De Smoeshaan. De tentoonstelling wordt geopend op dinsdag 26 oktober om 19:00 uur.

Boys won’t be boys – the pictures is een samenwerking met Foam fotografiemuseum, theatergroep Rikkert van Huisstede, Theater Bellevue en café/restaurant De Smoeshaan.

     

Boys won't be boys XL

 “Dat hokje voor mannen is een heel klein hokje.” – Rikkert van Huisstede

Eind oktober is Rikkert van Huisstede  samen met zijn spelers terug in Theater Bellevue met zijn show Boys won’t be boys XL, een wervelende collage van performances door jongens en mannen die zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen. 

Persoonlijke en kwetsbare verhalen over binnen en buiten het hokje vallen. Of je nou hetero of homo, a-seksueel of bi-seksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen bent, niemand past precies in het hokje “man”. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar.

"Met zijn collage/maatschappelijke beweging/happening/theatervoorstelling heeft Rikkert een krachtig middel in handen om mensen bij elkaar te brengen" Theaterkrant

"Van Huisstede is een innemende performer, en durft zijn persoonlijke urgentie aan een breed maatschappelijke engagement te verknopen" Parool

> meer info & kaarten