"Alles klopt in Instant Love" ★★★★★ Theaterkrant

Instant Love

Via Berlin / Cello Octet Amsterdam
15
mrt
-
17
mrt
Data & kaarten
 • vr 15 mrt
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • za 16 mrt
  20:30
  Bellevue Extra: na afloop De Ontmoeting o.l.v. filosofe Sophie van Hoorn
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • zo 17 mrt
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal

Instant Love is het tweede deel van een maatschappelijk (theatraal muzikaal) drieluik, gemaakt door Muziektheatergezelschap Via Berlin en Cello Octet Amsterdam.

Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken

Instant love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren, is ze rechteloos en onbeschermd, en rest haar enkel nog de wraak. Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke.

Harald Austbø schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe composities voor het octet; Lyrische melodieën die kapseizen en overspoeld worden door dissonanten, aanstekelijke schlagers die schurend traag ondermijnd worden. Hemelse muziek met vette rafelranden. Instant Love – een gloednieuwe en actuele tekst van Ko van de Bosch in regie van Ria Marks.
 


 BELLEVUE EXTRA 

Zaterdag 16 maart
De Ontmoeting o.l.v. Sophie van Hoorn

Instant Love gaat gepaard met een uitgebreid verdiepingsprogramma: De Ontmoeting. In De Ontmoeting gaan artistiek leider Dagmar Slagmolen en cellist Sanne Bijker samen met prominenten en jonge denkers in gesprek over de inhoud van de voorstelling.

Zaterdag 16 maart is Corinne Dettmeijer-Vermeulen te gast. Zij is voormalig Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Voor haar werkzaamheden als Nationaal Rapporteur was Dettmeijer-Vermeulen kinderrechter en vice-president van de rechtbank Den Haag.

Credits

regie Ria Marks
tekst Ko van den Bosch
spel en muziek Dagmar Slagmolen, Harald Austbø, Cello Octet Amsterdam

Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Alles klopt in Instant Love. De muziek schrijnt, doet pijn of verleidt en vormt een sublieme eenheid met het spel.
★★★★★ Theaterkrant