try-out

Waagstukken

Dorine Wiersma, Mylou Frencken
25
sep
-
26
sep

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein.

Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je dúrven. Laten zien wat je in huis hebt, uitblinken, winnen. Opzij, want jij komt eraan! Maar wat als dat niet lukt, en je zo’n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan een loser? Of is het juist moedig om je zwakheden te tonen? Zijn de losers de nieuwe winnaars?

Twee cabaretièrs laveren tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar. In Waagstukken laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit. Wie toont het meeste lef? Want lef heb je nodig. Om door te gaan - of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden

Credits

van, door Dorine Wiersma, Mylou Frencken

Meer over de makers

Mylou Frencken
Mylou Frencken zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Daarnaast schrijft ze columns en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het Mes op Tafel. Ze maakte voorstellingen als de RouwRevue (met Pieter Tiddens), en Zinloos Zuchten. In mei 2017 bracht ze het boek Leven in het lied uit. Met aansluitend een gelijknamige theatertournee.

Dorine Wiersma
Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Ze maakte de cabaretvoorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine, Zei Ik Dat? en D&A. D&A werd door NRC Handelsblad in de top 5 van de beste cabaretvoorstellingen van 2015 geplaatst. Voor haar lied Stoute Heleen won ze de Annie M.G. Schmidtprijs.
In ZIN Magazine schrijven Mylou en Dorine iedere maand een brief aan elkaar.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie