Harry in Wonderland

De Stokerij / Yorick Zwart
3
mrt
-
5
mrt

Human Inc. is een serie voorstellingen over de controle van multinationals en overheden over het individu. In het tweede deel Harry in Wonderland ligt de nadruk op privacy.

We zien Harry, een nette en wat saaie man aan wie de stormen van de eenentwintigste eeuw voorbij lijken te gaan. Maar na zijn scheiding is het hek van de dam: een nieuwe smartphone, datingsites, een tatoeage en wat hippe brillen en Harry is weer helemaal bij de tijd.

De verrukkingen van de smartphone veranderen Harry’s leven drastisch. Eerst gaat er een wondere wereld van (keuze)vrijheid en eindeloze mogelijkheden voor hem open. Aangemoedigd door zoveel vrijheid-blijheid kiest hij ervoor eerlijk tegen zichzelf te zijn. Zo heeft Harry stiekem altijd meer van mannen gehouden en kiest hij er nu voor ‘uit de kast’ te komen. Langzaam kruipen echter de duistere kanten van de smartphone onder z’n huid: hij voelt zich constant bekoekeloerd en afgeluisterd: door grootgrutters, overheden, ‘gratis’ internetdiensten en the-internet-of-things.

Deel 2 van een serie over multinationals en overheden versus individu

Credits

tekst Rutger Kroon
spel, idee Yorick Zwart
regieadvies Wannie de Wijn
performance Abel Enklaar
zang Catalijne Janssen

Human Inc. is een vijfdelige serie theatervoorstellingen van De Stokerij Schiedam met als overkoepelende thema hoe grote multinationale bedrijven en overheden de verbinding met het individu verliezen. Met de actuele thematiek van privacy en cybersecurity belicht Human Inc. in dit tweede deel de wereld van een andere kant dan in deel 1: ‘Don’t Shoot the Pianoplayer’.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie