Foto: Bart Grietens

Paradijsvertraging

Collectief Het Paradijs 
vr 13 mrt en za 14 mrt

Collectief Het Paradijs vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar ze in juni 2018 gezamenlijk afstudeerden. Ko van den Bosch werkte samen met de acht mannen en de vrouw. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander.

In een ondergrondse bunker zijn de zaden van de wereld opgeslagen. Na een niet nader omschreven ramp, meldt een groepje idealisten zich om de zaden weer op te kweken en zodoende een nieuw begin te maken voor de mensheid. Maar de groep vergeet al snel de beschaving waar ze uit voortkwam en ontwikkelt in rap tempo een eigen vorm van stompzinnigheid. Als het laatste licht door kortsluiting uitvalt kan niemand zich meer herinneren hoe het weer aan moet.

Paradijsvertraging gaat over het falen van onze ideologieën. Vanuit allerlei denkbeelden worden handvatten bedacht om het leven dragelijker te maken. Maar vaak genoeg maken al deze verzinsels het leven helemaal niet makkelijker. Paradijsvertraging gaat over onze tijdgeest, over onze persoonlijke en maatschappelijke ideologieën en de twijfel en angst die daarmee gepaard gaan. Want hoe gaan we in hemelsnaam om met de waan van de dag? En wat als we al onze denkbeelden laten varen? Wat blijft er dan nog van ons over?

Loek Zonneveld noemde ze in De Groene Amsterdammer: “jonge honden die hun publiek tegemoet hollen als hollende speelbeesten”.

"Verrukkelijke voorstelling. Wervelend Schouwspel" NRC

 BELLEVUE EXTRA 

Vr 13 mrt | Première afterparty
De première van Paradijsvertraging wordt feestelijk voortgezet tot in de laatste uurtjes middels een afterparty in de Smoeshaan.

Credits

spel, concept, productie, vormgeving Jurriaan de Vos, Jasper Koopmans, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Luuk Weers, Vincent van Woerkom, Len Pillen
regie Ko van den Bosch

coproductie van Collectief Het Paradijs, Golden Palace, Feikes Huis