MIJN

Theater Bellevue / Koen Caris
Winnaar TheaterTekstTalent Stipendium 2017
za 8 feb - vr 6 mrt

Schrijver Koen Caris won met het plan voor MIJN  het TheaterTekstTalent Stipendium 2017. Deze prijs stimuleert Nederlandstalige theaterauteurs om nieuw autonoom werk te ontwikkelen.

MIJN  gaat over een klein en afgelegen mijndorp. Tien jaar geleden maakte een grote ramp een abrupt einde aan de mijnindustrie. Sindsdien is het dorp afgegleden: het geld is op, en scheuren en verzakkingen zijn aan de orde van de dag. De jongeren dromen ervan het dorp te verlaten, hun ouders dromen maar zo min mogelijk.

Tot een paar maanden terug, toen een loterij de helft van de dorpelingen in één klap monsterlijk rijk maakte. De andere helft bleef arm.

MIJN  toont wat ongelijkheid met een kwetsbare gemeenschap doet en waar afgunst toe kan leiden. Het stuk houdt het midden tussen een lichtvoetige dorpskomedie en een grimmige zedenschets.

Theater Bellevue presenteert deze nieuwe tekst als plug&play voorstelling: na een korte periode van lezingen en repetities met regisseur Ada Ozdogan tonen negen acteurs het resultaat in het theater.

 Kies minimaal twee voorstellingen uit het Bellevue Schrijversweekend en krijg €2,50 korting per kaartje! 

Winnaar TheaterTekstTalent Stipendium 2017


Wolven, die bijten zonder aarzelen hun eigen poot af als ze in een klem komen te zitten. Die begrijpen dat er soms iets kleins kapot moet om iets groots te redden

Credits

tekst Koen Caris
regie Ada Ozdogan
spel Thomas Höppener, Bram van der Kelen, Dorien van Gent, Imke Smit, Mirthe Labree, Tobias Nierop, David van Uuden, Simme Wouters, Joep Paddenburg
met dank aan Corien Baart

Mogelijk gemaakt door Stichting de Versterking en Prins Bernhard Cultuurfonds

Meer over de makers

Koen Caris (1988) schreef eerder theaterstukken en hoorspelseries voor onder andere BNNVARA, de VPRO, Bellevue Lunchtheater en Festival Over het IJ. Daarnaast is hij oprichter en huisschrijver van het Utrechtse theatergezelschap Als de Beren Komen. Hij werkt nu aan zijn eerste roman, die in 2021 verschijnt bij Atlas Contact.

In MIJN  beschrijft Koen Caris wat schaarste en gemis met een groep kan doen. Hoe de menselijke neiging om alles in twee kampen te verdelen, een hechte gemeenschap uit elkaar kan trekken. En hoe juist de mensen die zich het minst gezien voelen, soms zelf geen oog meer hebben voor anderen.