Foto's: Anne van Zantwijk

Rosa da Silva & Meester Alex

Amsterdams Kleinkunst Festival
AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL
di 31 mrt 20:30
  • di 31 mrt
    20:30
    AKF DELUXE FESTIVAL
    Klein Bellevue

Twee finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2019 op één avond!

 Rosa da Silva – Daar moet je heen (try-out) 

Rosa won in 2019 de AKF Sonneveld- en AKF Publieksprijs. In Daar moet je heen  neemt ze je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Voor het eerst was er gegrinnik en gelach om haar geboortedorp Klazienaveen. Er zat niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.



tekst, spel, zang Rosa da Silva liedteksten, muziek Rosa da Silva, Daniël Lohues
 muzikant Remko Wind


 Meester Alex – Ben ik in één keer die gast (try-out) 

Meester Alex stond in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2019. Hij is 'die gast met een baard en een hoed'. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo’n gast.

Hij is bovendien zo’n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling Ben ik in één keer die gast heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men ‘ik’ noemt. muziek Lucas Thijs

Twee finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival op één avond!

Meer over de makers

Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert van 30 maart t/m 20 april 2020 AKF Deluxe, hét jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein.

Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door nieuwe vervolgliedjes tijdens de Avond van de Kleinkunst. Ontdek aanstormende talenten tijdens AKF Roulette, een geheime theaterroute langs het Leidseplein. Of geniet van een avond vol kwaliteit tijdens de AKF Hommage.

Wie gaat er vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied? Dompel je twee weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment.